O novim teniskim terenima za sada se samo razmišlja

Požarevac

Sport

O novim teniskim terenima za sada se samo razmišlja

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevačke teniske nade nemaju gde da treniraju otkako je grad izgubio kompleks od šest teniskih terena, a izgradnja novih nije trenutni prioritet. Gradonačelnik kaže da ima privatnih, ali...

Redovno na našem portalu čitate o uspesima požarevačkih mladih tenisera, Jovane Grujić i Ognjena Pavlovića, koji uglavnom ne treniraju u Požarevcu. Razlog je što Požarevac sada ima samo jedan gradski teniski teren, koji se nalazi u kompeksu Sporskog centra Požarevac,  a za treniranje na privatnim terenima potrebno je izdvojiti pozamašnu sumu novca.

Teniski teren u kompleksu Sporskog centra Požarevac

Nakon što je Ministarstvo odbrane u svoje okrilje vratilo poligon, vežbalište i strelište pod nazivom „Vinogradarska – bazen“, prostor koji je poznatiji građanima kao „teniski tereni“,  požarevčki teniseri izgubili su prostor za trening.

Da podsetimo, taj prostor je više od 30 godina koristio Teniski klub Požarevac, koji je na nekadašnjem poligonu napravio šest teniskih terena. Više od 20 godina trajali su sudski procesi u kojima je ovaj kompleks izvršnom presudom vraćen Ministarstvu odbrane. Ukupna površina zemljišta koji ovaj kompleks zauzima iznosi više od 1,4028 hektara. Oglašena je prodaja ovog prostora, ali nema zainteresovanih za kupovinu.

Nekadašnji teniski tereni iz vazduha

S obzirom na to da je Požarevac izgubio kompleks teniskih terena, a ima uspešne mlade tenisere pred kojima je blistava budućnost, pitali smo gradonačelnika Baneta Spasovića da li se planira izgradnja teniskih terena. On je rekao da ima privatnih terena i dodao:

Razmišljali smo o  nekoj novoj lokaciji za izgradnju teniskih terena, ali zbog izgradnje zatvorenog bazena pored postojećeg, neće biti mesta. Ljubičevo je  interesantno za takve vidove sporta - košarku, odbojku i tenis, ali o tome kasnije. Moramo prvo da uradimo projekat, ne samo za ergelu Ljubičevo, već i za naselje Ljubičevo. Tu ima dosta gradskog zemljišta i zemljišta u vlasništvu Republike Srbije i Ljubičevo može da postane sportsko – rekreativni centar. Po nalogu Ministarstva finansija Ljubičevo i treba da preraste u takav sadržaj,“odgovorio je Spasović.

1 komentar(a)

  1. Драган Ћирић

    Jul 29, 2019 23:23

    Тениске терене смо изградили без динара средстава из буџета града.Ентузијасти су се удружили и уз лично ангажовање изградили тениски комплекс.Колико смо сати провели док је све то изграђено и то је све сада отишло низ воду.Никада није било великог разумевања за решење тениског комплекса.Војска је тражила 5 стана али је град одбио тај предлог.Други покушај решавања питања је био када је тадашња председница Извршног савета са представницима генералштаба војске договорила елементе за размену и регулисање питања тениског комплекса.На нашу несрећу сутрадан је почело бомбардовање и све је пропало. Требало би организовати људе који су заинтересовани за даљи развој тениса да организовано оду код градоначелника и захтевају да им се обезбеди локација у оквиру Бамби парка који је данас ругло града.Следећа локација могла би да буде део хиподрома уз пругу.Локација у Љубичеву није погодна за децу јер су везана за превоз што ће многима представљати проблем.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top