“Olimpijski dan“ prvi put u Požarevcu

Požarevac

Sport

“Olimpijski dan“ prvi put u Požarevcu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Manifestacija „Olimpijski dan“ koja ima za cilj promociju sporta i zdravih stilova života, otvorena je danas na Gradskom trgu u Požarevcu.

Olimpijski komitet Srbije zajedno sa kompanijom „DDOR“ realizuje ovaj događaj, kako bi mladima približili  istoriju olimpijskih igara, uspehe naših olimpijaca i da bi ih kroz promociju fizičke aktivnosti uključili u sportske aktivnosti, koje će ih možda jednog dana odvesti na to prestižno takmičenje.

Sportskoj manifestacije koja se ove godine prvi put organizuje u Požarevcu, između ostalih prisustvovali su članovi Olimpijskog komiteta, proslavljeni olimpijac,Velimir Stjepanović, gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, član Gradskog veća zadužen za sport, Milan Jović, kao i direktor Turističke organizacije Požarevac, Vasilije Baldić.

Gradonačelnik je istakao da je ovo jedno od atraktivnijih takmičenja i da će sportskih druženja u gradu biti i ubuduće.

“Radimo na tome da pored ovih sportskih manifestacija, kojih zaista ima mnogo u našem gradu, poboljšamo i sportsku infrastrukturu kroz mnoge projekte koje radimo. Očekujemo da ćemo u ovoj godini završiti bitne projekte, poput atletskog stadiona i pomoćnih terena”, kazao je Pavlović.

 

Saša Pavlović

Podršku mališanima i onim malo starijim koji su odlučili da se danas oprobaju u mnogobrojnim zanimljivim igrama pružio je i poznati srpski plivač, Velimir Stjepanović.

“Čast mi je biti deo ovakvog događaja. Drago mi je da vidim ovoliko dece, jer mislim da su sport i generalno fizička aktivnost jako važni u životu, a ako kroz ovakvu vrstu događaja može kod dece da se probudi taj sportski duh i da se podstaknu da jednog dana budu ovde gde ja stojim, promovišu i uče naredne generacije o sportu, onda je moj cilj ispunjen”, istakao je Stjepanović.

 

Velimir Stjepanović

Zadatak takmičara danas je da prate uputstva i pronađu 10 tačaka u gradu, pet olimpiskih stanica i pet foto međustanica. Prva stanica je “Stokholm 1912”, gde je zadatak dati što više tačnih odgovora na pitanja u olimpijskom kvizu, sledeća stanica je “Peking 2008”, koja podrazumeva poligon spretnosti, sledi “London 2012” i igra memorije, zatim “Rio de Žaneiro 2016” koja nudi priliku  takmičarima da se okušaju u tradicionalnim igrama  i poslednja stanica je “Tokio 2020” koja se sastoji iz kviza znanja.

Takmičari rešavaju kviz

Obezbeđene su i vredne nagrade u tri različite kategorijenajbolji pojedinac, najbolji par i najbolja ekipa koja može brojati do pet članova.

Do sada ova manifestacija realizovana je u Vršcu, Pirotu, Užicu, Kragujevcu i Novom Sadu, a učestvovalo je više od 1.500 takmičara.

To Top