Otvorena izložba radova sa treće likovne kolonije (FOTO)

Petrovac

Kultura

Otvorena izložba radova sa treće likovne kolonije (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Učesnici kolonije su akademski slikari i grafičari iz Beograda, Novog Sada, Кraljeva i Vršca.

U Galeriji Srednje škole „Mladost“ otvorena je izložba radova sa 3. Likovna kolonija Petrovac na Mlavi u organizaciji Zavičajnog muzeja, a uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje RS i opštine Petrovac. Izložbu su otvorili Žaklina Perić, direktorka Zavičajnog muzeja, selektor kolonije Vlastimir Nikolić i kustos kolonije Milica Ilić.

I ove godine nastavljena je uspešna saradnja sa petrovačkom srednjom školom, u čijim prostorijama su umetnici tokom trajanja kolonije stvarali novu likovnu produkciju i u čijem je izložbenom prostoru i organizovana izložba.

Publici je predstavljen 21 umetnički rad. Izloženi radovi su nastali tokom trajanja kolonije u Petrovcu na Mlavi od 24. do 30. avgusta. Učesnici kolonije su akademski slikari i grafičari iz Beograda, Novog Sada, Кraljeva i Vršca (Dušan Mikonjić, Silva Vujović, Đorđe Simić, Petar Đorđević, Stefan Tasić, Maja Gajić, Sanja Crnjanski, Filip Grkovič, Dominika i Daniela Morariu).

Tema kolonije bila je „Angažovanost savremenog stvaralaštva – za i protiv“. Кustosi kolonije Darko Stokić i Milica Ilić, zajedno sa selektorom kolonije Vlastimirom Nikolićem, istoričarem umetnosti, potrudili su se da u Petrovac ove godine dovedu umetnike različitih generacija i likovnih poetika.

Кao i prethodnih godina, svi radovi koji su nastali na koloniji postaju deo umetničke zbirke Zavičajnog muzeja i zajedno sa ostalim vrednim umetničkim radovima afirmisanih akademskih umetnika čine savremenu zbirku petrovačkog muzeja. Na taj način Zavičajni muzej vrši promovisanje savremenog likovnog stvaralaštva kao i obogaćivanje svoje umetničke zbirke koja postaje deo baštine Petrovca na Mlavi, varoši koja neguje kulturu i umetnost decenima unazad uz podršku Opštine Petrovac na Mlavi.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top