Otvorena severna zaobilaznica oko Petrovca (FOTO)

Petrovac

Događaji

Otvorena severna zaobilaznica oko Petrovca (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je puštena u saobraćaj novoasfaltirana severna zaobilaznica Kamenovo – Zabrđe. 

Ova saobraćajnica ima dvostruki efekat, osim što povezuje Zabrđe i Kamenovo ona ujedno  čini i deo obilazice oko Petrovca na Mlavi.
 “Svi mi koji se bavimo poljoprivredom iz Zabrđa, Kamenova, Pankova, Bošnjaka, Velikog Popovca, Lopušnika, Dobrnja, Vošanovca, Oreškovice, pa delom i iz susedne opštine Žabari, najviše smo se obradovali otvaranju ovog puta jer sada možemo mnogo brže, lakše i bezbednije da prevezemo i prodamo svoje proizvode fabrici stočne hrane “Union MZ” i “Euro mlin”. Iskreno se nadam  da će u budućnosti pored ovog puta da se formira nova ekonomsko-poslovna zona koja će biti glavni pokretač razvoja opštine Petrovac na Mlavi. Ravan teren, odlična povezanost sa leve i desne strane prema auto-putu i većim našim gradovima, kao i neposredna blizina reke Mlave su izvanredni uslovi da se to i ostvari”, kazao je predsednik Mesne zajednice  Zabrđe, Relja Stepanović.


Predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić, istakao je da je ova zaobilaznica dugo bila u sferi mita i da je malo ko verovao u njenu realizaciju.
Ova obilaznica, koja bi trebala da rastereti gradsku zonu od tranzitnog saobraćaja, duga je 3.050 metara, a put je širine pet metara i nosivosti 50 tona. Sredstva za projekat i izvođenje radova obezbedilo  je JP “Putevi Srbije” i to u iznosu od oko 90 miliona dinara, te im se ovom prilikom od srca zahvaljujemo. Oni su veoma svesni značaja svake nove deonice  za našu opštinu, tako da se nadam da ćemo i ubuduće lepo sarađivati i zajedno ostvarivati nove pobede”, rekao je Nedinić.


On je još naglasio da će najvidljiviju i najkonkretniju korist od ove obilaznice imati najpre meštani Kamenova i Zabrđa. Takođe, poljoprivrednici će trošiti manje vremena i goriva kako bi stigli do svojih parcela sa druge strane reke Mlave.


Izvršni direktor  JP “Putevi Srbije”, Zoran Stojisavljević, zahvalio se meštanima na strpljenju  i dodao:


“Nadam se da ćete i dalje imati razumevanja  za sve ono što mi radimo, a posao se odnosi na kompletnu rehabilitaciju i obnovu svih puteva koji već postoje i izgradnju novih deonica. Nadam se da ćemo ovu uspešnu saradnju koju imamo i dalje razvijati i raditi na osavremenjavanju postojeće putne infrastrukture, kao i da odradimo i nove deonice.


Obilaznica  je puštena u saobraćaj presecanjem vrpce, a to su učinili izvršni direktor JP “Putevi Srbije” Zoran Stojisavljević, predsednik opštine Duško Nedinić, predsednik MZ  Zabrđe Relja Stepanovići i predsednik MZ Kamenovo Bojan Milovanović.
Svečanosti su, pored velikog broja građana ova dva sela, prisustvovali još i generalni direktor “PZP”-a Milorad Bakalović, načelnik Policijske uprave Požarevac,  Srđan Lazić, načelnik Policijske stanice Petrovac, Goran Todorović, predsednik SO Petrovac na Mlavi, Milanče Aćimović, narodni poslanik Miletić Mihajlović, kao i svi direktori opštinskih javnih preduzeća i ustanova.


 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top