„Pametna“ autobuska stajališta za bezbednost dece

Kostolac

Društvo

„Pametna“ autobuska stajališta za bezbednost dece

Foto: kostolac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Novo „pametno” autobusko stajalište postavljeno je kod Sportske hale u Kostolcu.

Stajalište je od posebne važnosti, jer će ga najviše koristiti đaci osnovne i srednje škole, koje su u neposrednoj blizini. Postavljanje novih autobuskih  stajališta je delo Gradske opštine Kostolac.

„Stajalište je opremljeno solarnim napajanjem, zahvaljujući kojem će građani moći da dopune svoje mobilne uređaje  uz pomoć ugrađenih USB priključaka. Takođe, stajalište ima i sopstvenu LED  rasvetu i internet konekciju, a svi predviđeni priključci i rasveta koriste sunčevu energiju. Sada će deca biti sigurnija dok čekaju autobus, što je i bio cilj“, rekao je Serdžo Krstanoski, predsednik Gradske opštine Kostolac.

Krstanoski je naglasio da je do sada postavljeno i uređeno šest autobuskih stajališta, četiri u Kostolcu i dva u naselju Kanal. U planu je postavljanje novih autobuskih stajališta u Petki, Ostrovu, Klenovniku i Starom Kostolcu.

 „Važno je da oni koji koriste javni prevoz mogu da se zaštite od vetra i kiše, ali i da autobusi koji saobraćaju na ovim relacijama imaju adekvatan prostor i mesto gde će primati putnike“, istakao je Krstanoski.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top