„Peskovi“: Redovna i vojna vežba sa ruskim i beloruskim vojnicima

Veliko Gradište

Info

„Peskovi“: Redovna i vojna vežba sa ruskim i beloruskim vojnicima

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Jedinice Vojske Srbije izvodiće vežbe sa bojnim minsko-eksplozivnim sredstvima na poligonu „Peskovi“, rejon sela Kusiće, a održava se i vežba „Slovensko bratstvo“.

Vežbe će se izvoditi na objektu „Veliki deo“ 14. i 15. juna od 7 do 18 časova.

U označenom prostoru u navedenim danima. zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega.

Poligonski – vežbovni prostor u kojem će se izvoditi vežbe sa bojnim MES biće obeležen crvenim barjačićima i tablicama sa natpisom: „Ne idi dalje– Mine“ i obezbeđen stražarima.

U toku izvođenja aktiviranja MES, u datim rejonima dolaziće do doleta delova materijala koji se ruši, zemlje i kamena i predstavljaju stalnu opasnost za lica koja se ne pridržavaju ovog obaveštenja jer mogu da izazovu pogibiju ili teško povređivanje lica koja su u blizini.

U navedenim periodu i u navedeno vreme zabranjen je boravak u označenom prostoru i najstrože zabranjeno svako prikupljanje i diranje minsko-eksplozivnih sredstava i njihovih delova jer je opasno po život.  Pri nailasku na neeksplodirana MES svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije, Komandu Centra za obuku kopnene vojske Požarevac ili upravnika Vojnog kompleksa „Peskovi“ u selu Kusiće.

Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem neeksplodirana MES i njihovih delova.

Sve informacije o realizaciji gađanja mogu se dobiti u Komandi CO KoV u Požarevcu ili kod upravnika VK „Peskovi“ u selu Kusiće.

Inače, na ovom poligonu od 14.do 25. juna od 7  do 21  čas, pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije realizovaće multinacionalnu vežbu „Slovensko bratstvo“ sa pripadnicima oružanih snaga Ruske federacije i oružanih snaga Republike Belorusije.Koristiće manevarsku municiju, artificije i bojevu municiju.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top