Počela obuka za lične pratioce deteta

Požarevac

Događaji

Počela obuka za lične pratioce deteta

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Obuku su započela 42 nova polaznika.

Grad Požarevac je na Konkursu za pilotiranje usluge ličnog pratioca  u 2019. godini odabrao Udruženje za negovanje zdravih stilova života „Veritas“ za realizaciju projekta. Na realizaciji ove usluge od januara do sada angažovano je 35 ličnih pratioca, a projektom su obezbeđena sredstva i za edukaciju novih ličnih pratioca. Edukaciju će sprovesti Društvo za dečiju i cerebralnu paralizu iz Ivanjice.

Usluga lični pratilac deteta postoji u Požarevcu od decembra 2016. godine.

>>Da svako dete postigne svoj maksimum<<  

>>Za pilotiranje usluge ličnog pratioca 17 miliona dinara<<

„Očigledno je da su iskustva pozitivna i potrebe velike, pa ćemo kao socijalno odgovorna lokalna samouprava u narednoj godini da predvidimo i veća sredstva za ovu namenu“, rekao je Slaviša Stojković, član Gradskog veća zadužen za društvene delatnosti i socijalna pitanja.

Ove godine na listi čekanja, po rečima Jasmine Turudić, predsednice Udruženja „Veritas“, nalazi se devetoro mališana koji bi tokom naredne godine trebalo da budu obuhvađeni projektom.

„Ovaj posao mogu da obavljaju samo senzibilne osobe koje mogu da razumeju problem i stanje u kojem se deca nalaze“, naglasila je Turudić.


Jasmina Turudić, predsednica Udruženja Veritas i Slaviša Stojković, član GV zadužen za društvene delatnosti

Neto nadoknada ličnim pratiocima iznosi oko hiljadu dinara po danu i angažovani su po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top