Počela restauracija gradištanskog Narodnog muzeja

Veliko Gradište

Događaji

Počela restauracija gradištanskog Narodnog muzeja

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, i Vladimir Štrbac, predsednik Skupštine opštine, obišli su radove na adaptaciji podrumskog prostora Narodnog muzeja Veliko Gradište, koji je namenjen izložbenoj galeriji.

“Ovih zadnjih mesec dana pravimo prostor koji bi trebao da bude galerija savremene umetnosti u Velikom Gradištu i koji je finansiran od Ministarstva kulture i informisanja. Dali su nam sredstva u vrednosti od tri miliona i ja se nadam da do kraja aprila 2021. prostor dovedemo u funkciju“, rekao je direktor muzeja mr Dragan Bogičić.

On je objasnio da su, tokom renoviranja zgrade, došli do veoma interesantnih saznanja za arhitekturu – otkriveno je da prizemna zgrada, zidana pre oko 120 godina, zapravo ima pet nivoa. Neobičan podrumski prostor sa dva ulaza, spoljnim i unutrašnjim, ozidan je ramskim kamenom posebne lepote, ali krije i još neistražene kutke.

Sredstva za adaptaciju Muzeja dobijena su na konkursu Ministarstva kulture “Gradovi u fokusu 2020“.

Nešto starijim Gradištancima, ovaj prostor poznat je kao popularna diskoteka iz 80-ih godina prošlog veka gde su mnogi proveli svoje najlepše godine i odslušali večite hitove.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top