Početak turističke sezone obećava

Veliko Gradište

Turizam

Početak turističke sezone obećava

Foto: TOVG

How Good Of A Friend Are You Really?

Turistička organizacija Veliko Gradište od početka 2019.godine uradila je 300 rezervacija za smeštaj u domaćoj radinosti po programu vaučera Vlade Republike Srbije.

To je 300 ljudi (za sada) koji će ostvariti minimum 1500 noćenja u predsezoni na Srebrnom jezeru i posetiti neke od mnogobrojnih znamenitosti opštine Veliko Gradište: Narodni muzej, zadužbinu „Pigoza“, gradski park i Carevčevo šetalište, potom postavku Milana Besarabića koja je izložena u zgradi opštine, crkvu Arhangela Gavrila i biblioteku „Vuk Karadžić“, Žitni trg i gradski kej.

Na Srebrnom jezeru gosti će uživati u druženju na sportskim terenima (golf, teniski, košarkaški i teren za odbojku na pesku), posetiće kafane i restorane, prošetaće damom koja razdvaja jezero i Dunav, a tu je i mogućnost vožnje biciklom ili turističkim brodom. U ponudi je i poseta Ramu koja obuhvata i „najlepši zalazak sunca“, tik uz srednjovekovnu tvrđavu, ili će pak prošetati po Gorici do ostataka Rimskog vojnog logora Lederate ili Keltskog svetilišta.Jedna od nezaobilaznih adresa je i manastir Nimnik.

„Za manje od mesec dana organizatori „Uranak festivala“, koji će se ove godine održati od 29. aprila do 2. maja na Srebrnom jezeru, prodali su čak 1000 aranžmana, a gotovo svi smeštajni kapaciteti u gradištanskoj opštini rezervisani su za Prvomajske praznike“, kažu iz Turističke organizacije Veliko Gradište.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top