Požarevac

Društvo

Povodom Dana oslobođenja grad dodeljuje pet nagrada i povelja

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Raspisan javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu nagrada i povelja grada Požarevca povodom 15. oktobra, Dana oslobođenja Požarevca.

Nagrada Grada Požarevca dodeljuje se zaposlenima, privatnim preduzetnicima, mladim talentima, individualnim poljoprivrednim proizvođačima i građanima za ostvarene izvanredne rezultate i dostignuća u radu u oblasti: privrede, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva,  obrazovanja, kulture, sporta, doprinosa u akcijama socijalnog i humanitarnog karaktera, stvaralaštva mladih i drugim oblastima. 

Povelja Grada Požarevca dodeljuje se privrednim društvima, preduzećima, ustanovama, državnim organima, mesnim zajednicama, udruženjima i društvenim organizacijama za izvanredne rezultate i dostignuća u radu u oblasti: privrede, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, kulture sporta, doprinosa u akcijama socijalnog i humanitarnog karaktera, stvaralaštva mladih i drugim oblastima. 
    
Uslovi za dodelu nagrada i povelja su da je predloženo fizičko lice državljanin Republike Srbije i da je predloženo pravno lice registrovano odnosno deluje na teritoriji grada Požarevca.

Povodom 15. oktobra – Dana oslobođenja Požarevca može se dodeliti najviše pet nagrada i povelja.

Pravo predlaganja kandidata za nagradu i povelju imaju sva pravna i fizička lica, koja, ukoliko ispunjavaju propisane uslove, mogu i sama sebe predložiti, kao i odbornici Skupštine Grada, članovi Gradskog veća grada Požarevca i članovi Odbora.

Predlagači pravna lica dostavljaju svoje adrese sedišta, a predlagači fizička lica dostavljaju svoje lične podatke: ime i prezime i adresu stanovanja. 

Predlog se dostavlja u pisanoj formi sa obrazloženjem i sadrži podatke o kandidatu, s navođenjem adrese stanovanja za fizička lica i adrese sedišta za pravna lica, podatke o delu koje se predlaže i rezultate rada kandidata .  

Uz predlog se dostavlja i delo koje se predlaže, ili overena fotokopija odgovarajuće dokumentacije, ako po prirodi stvari delo nije moguće dostaviti, koja se posle odlučivanja o nagradi ili povelji ne vraća predlagaču. 

Predlozi za dodelu nagrada ili povelje dostavljaju se pisarnici Gradske uprave Požarevca.
Rok za dostavljanje predloga za dodelu nagrade ili povelje je petak, 25. septembar.

Odluku o dodeli nagrade i povelje donosi Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja grada Požarevca.
  
 

To Top