Požarevačka Turistička organizacija uselila se u nove prostorije (FOTO)

Požarevac

Turizam

Požarevačka Turistička organizacija uselila se u nove prostorije (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Simbolično, novo sedište TO grada Požarevca otvorili su Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije i Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca.

Turistička organizacija grada pod Čačalicom treći put se seli, a ovog puta je dobila najbolji mogući prostor u gradu. Na osamdesetak kvadrata „pod jednim krovom“ su administrativni i info centar, ali i suvenirnica, što će doprineti boljoj usluzi ove organizacije. Sada je TO u centru svih zbivanje, jer će ispred nje da se odvijaju svi značajniji događaji poput Ljubičevskih konjičkih igara.

Turističko- informativni centar

Labović je podsetila da su TO i LJKI dobitnici nagrade „Turistički cvet“ za 2018. godinu, koji dodeljuje TOS, kao potvrdu rada i uspeha u turizmu grada.

Deo priznanja TO Grada Požarevca krase nove prostorije

„Ovaj turističko – informativni centar pomoći će turistima da stignu po dobrih informacija i ideja gde i kako mogu da provedu svoje vreme u Požarevcu i okolini. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati veći broj turista, koji će ovde doći i uživati, ali vratiti se ponovo. Požarevac je destinacija koja može da se pohvali sve većim brojem turista“, rekla je Labović.

 

Najčuveniji suvenir iz Požarevca Mariji Labović

Novo sedište TO je deo dugoročne strategije grada Požarevca i, po Ilićevim rečima, turizam je jedan od temelja razvoja grada koji će se tek razvijati u budućnosti.

Povratak u neko starije vreme

„Turistički – informativni centar ponudiće turistima nove generacije ponudu gde će moći putem  internet aplikacija i „google mapa“ da dobiju jedinstvenu turističku ponudi grada Požarevca i šire okoline. „Turistički cvet“ TOS-a je čast i obaveza da i u narednom periodu radimo na razvoju turizma u našem kraju. Ne čudi povećanje broja turista za LJKI , ali želimo da razvijemo i ostale kapacitete grada Požarevca, poput parkova, galerija i muzeja, Čačalice, Viminacijuma i sličnih sadržaja, koji upotpunjuju turističku ponudu grada Požarevca“, rekao je Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca.

 

Novi katalozi za bolju turističku ponudu

Ilić je zaključio da će sa ovakvim turističko –infomativnim centrom povećati broj domaćih, ali i stranih turista.

Tim koji je na usluzi turistima

„Nismo slučajno prošle godine dobili „Turistički cvet“, LJKI je jedna od tri najvažnije manifestacije u Srbije. Ostale dve su „Sabor trubača“ u Guči i „Exit“ u Novom Sadu“, naglasio je Vasilije Baldić, zamenik direktora TO grada Požarevca.

 

Sa otvaranja novih prostorija

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top