„Sa izvora bistre vode“ - jedinstvena manifestacija u okrugu

Malo Crniće

Događaji

„Sa izvora bistre vode“ - jedinstvena manifestacija u okrugu

Foto: youtube, plakat

How Good Of A Friend Are You Really?

Osmišljena je da promoviše prirodne lepote, običaje i narodno stvaralaštvo stiškog i homoljskog kraja.

Na izletištu „Točak“, na tromeđi Kule, Kobilja i Aljudova, jedanaestu godinu održava se manifestacija „Sa izvore biste vode“, koja okuplja nekoliko hiljada žitelja malocrnićke opštine.

Program počinje danas u 17 časova, kada je predviđena degustacija slanih i slatkih jela koje su pripremile vredne ruke domaćica, kako sa područja ove opštine, tako i sa područja Braničevskog i Podunavskog okruga. Na kraju manifestacije biće proglašeno najbolje slano i slatko jelo, kao i najbolji štand.

Kulturno – umetnički program počinje u 20 časova, a učestvuju kulturno-umetnička društva  iz Starčeva, Melnice, Ranovca,  Porodina i folklorni ansambl opštine Malo Crniće.

Naizostavni deo i ovogodišnje manifestacije je izbor najbabe, super babe i mis babe, kao i izbor najlepše vodonše, prve i druge pratilje. Kulminacija večeri biće koncert estradnog umetnika Ljube Lukića.

Organizatori manifestacije su Udruženje građana „Točak" i Centar za kulturu opštine Malo Crniće. Pokrovitelj manifestacije je opština Malo Crniće.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top