Savić: Demokrate nastavljaju bojkot skupštine zbog solidarnosti sa opozicijom u Srbiji

Požarevac

Politika

Savić: Demokrate nastavljaju bojkot skupštine zbog solidarnosti sa opozicijom u Srbiji

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Odbornici DS-a pojavili su se kratko na današnjem zasedanju Skupštine grada Požarevca, koje je još uvek u toku, kako bi javnost podsetili na razloge zbog kojih se ne vraćaju u odborničke klupe.

Predstavnici Demokratske stranke u požarevačkom parlamentu, koji su se priključili bojkotu rada skupština širom Srbije po osnovu Sporazuma sa narodom, pojavili su se kratko na današnjem zasedanju, kako bi javnost podsetili na razloge zbog kojih se ne vraćaju u odborničke klupe.

Predsednik Demokratske stranke Požarevac, Dejan Savić, u ime odborničke grupe, objasnio je za skupštinskom govornicom zašto oni ne učestvuju u radu lokalnog parlamenta. U izjavi za E-Braničevo rekao je:

„Odbornici DS-a nastavljaju bojkot lokalnog parlamenta više u znak solidarnosti sa  predstavnicima opozicionih stranaka i grupa u Srbiji, nego zbog nepoštovanja demokratske procedure u našem lokalnom parlamentu. Moram da budem objekrivan, ne mogu da kažem da je grad Požarevac neki negativan primer. Mnogi drugi rade u nemogućim uslovima u različitim sazivima, od nekih lokalnih skupština do pokrajinske i repibličke, i dužni smo da kao potpisnici Sporzauma sa narodom, čija jejedna od ključnih tačaka upravo bojkot takvih skupštinskih saziva, gde ne postoje osnovni demokratski parametri kako bi se normalna debata odvijala", rekao je Savić.

Nakon njegovog obraćanja odbornici DS-a napustili su skupštinsku salu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top