Seoske igre Sportskog saveza Srbije  u Šetonju

Petrovac

Sport

Seoske igre Sportskog saveza Srbije u Šetonju

Foto: petrovacnamlavi.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Pred domaćinima je bio veliki izazov, prvi put su organizovali manifestaciju ovog tipa.

Skupilo se i staro i mlado iz 12 sela podno obronaka Homoljskih planina, nadmetali su se u deset disciplina. Na otvaranju igara Duško Nedinić, predsednik opštine, pozdravio je prisutne rečima da i oni koji nisu profesionalni sportisti treba da se bave fizičkom aktivnošću, a da je ovakva vrsta takmičenja odlična prilika za to.

Domaćini i pobednici ekipa iz Šetonja

U navlačenju konopca učestvovale su i dame, a bilo je i onih koje su izrazile želju da se oprobaju u narodnom rvanju. Bacači kamena s ramena, svako sa svojom tehnikom, trudili su se da postignu što bolji rezultat za svoju ekipu. Pored mladih, oni nešto stariji učestvovali su u šahu, a veliko interesovanje izazvalo je obaranje ruku.

Dejan Milošević, generalni sekretar Sportskog saveza opštine Petrovac na Mlavi, pozdravio je ideju Sportskog saveza Srbije.

„Preuzeti inicijativu, a zatim i podržati teritorijalne sportske saveze širom Srbije za organizovanje Seoskih igara je odličan potez Sportskog saveza Srbije. Meštani van gradova postaju domaćini i centar sportskih događaja, a narod sa cele teritorije opštine ima priliku da se druži i takmiči. Lepa atmosfera, sportski duh i naravno očuvanje tradicije, to je ono čemu treba posvetiti pažnju, a nadam se još većem odživu naredne godine“ – rekao je Milošević.

Ispred Sportskog saveza Srbije prisutne je pozdravio Miloš Marković.

„Ovom prilikom bih pohvalio rad Sportskog saveza opštine Petrovac na Mlavi, kao i mesne zajednice Šetonje. Zajedničkim snagama uz podršku Sportskog saveza Srbije organizovali su uspešno Seoske igre. Preko 150 takmičara svih uzrasta uveličali su ovaj događaj fer i sportskom borbom na terenima. Nadam se da će i u ovom kraju Seoske igre naći mesto i postati deo tradicije“, kazao je Marković.

Na kraju dana, nakon sabiranja svih rezultata, pobedu su odneli domaćini, ekipa iz Šetonja, drugo mesto zauzeli su takmičari Kamenova, a treće mesto pripalo je Velikom Laolu. Svakoj ekipi uz pehar darovane su i lopte. Na velikom finalu 31. avgusta u Rudnoj Glavi za glavnu nagradu – sportski teren, takmičiće se osvajači prvog i drugog mesta sa lokalnih takmičenja.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top