„Solidarnost onlajn“ pita Paunovića: Kako je grad pomogao?

Požarevac

Saopštenja

„Solidarnost onlajn“ pita Paunovića: Kako je grad pomogao?

Foto: Solidarnost onlajn

How Good Of A Friend Are You Really?

Nakon današnjeg obraćanja Predraga Paunovića, dobitnika nagrade povodom slave grada, oglasilo se Udruženje građana ,,Solidarnost online“.

U saopštenju se navodi da je „Solidarnost online“ udruženje građana koje se ne bavi politikom već humanitarnim radom punih sedam godina. 

„Povodom pomoći deci zbog koje je pokrenuta inicijativa, a pre same „Melodije", uplatili smo 508.000,00 dinara, što se da lako proveriti na fondaciji „Budi human“. Ukupno je kasnije prikupljeno za „Milion melodija za život" 1.946 000,00  od tog novca Upravni odbor „Solidarnost online“ iz  ličnih sredstava  je donirao 150.000,00 dinara. Naše Udruženje platilo je izradu bedževa (500 komada) i kupovinu potrebnog materijala vrednog 20.000,00 dinara“.

Dalje kažu da se„Solidarnost“  nikome nije „priključila" već je Predrag Paunović kontaktirao nnjihovog predsednika Slobodana Vasića i izneo ideju koju su prihvatili i  stali iza nje svim raspoloživim sredstvima.
 
„Novac koji smo prikupili u „Milion melodija" nije mali, skoro dva miliona, ali je u odnosu na ono koliko treba ovoj deci za lečenje minoran. „Solidarnost“ nije odustala posle koncerata na trgu od te dece, i u to se možete uveriti na osnovu uplata kod Fonadacije „Budi human“.

Vidimo da je zločin i to što smo ponudili svoje prostorije za brojanje novca. Tačno je da za svoje sastanke koristimo kancelariju DJB besplatno, preselićemo se istog trena kad nam neko ponudi slične uslove. Može i u SNS-u, ne marimo. Upravni odbor „Solidarnosti“ čine ljudi izvan sveta politike, ali ima i članova različitih stranaka i pokreta. Njima to ne smeta.  Kao što ne smeta svim građanima koji učestvuju u našim akcijama svih ovih godina i doniraju ne mala sredstva. Za vašu informaciju kroz naše udruženje za nepunih sedam godina podeljeno je blizu 10 miliona dinara“, navodi se u saopštenju.

 Na kraju, imaju i nekoliko  pitanja za gospodina Paunovića „laureta":
- Ko vas je predložio za „Trojičku povelju“? Mi znamo jer ste vi to rekli našem predsedniku. Lepo bi bilo da to saopštite svima.
- Kako vam „politička obojenost" „Solidarnost online“  nije zasmetala kada ste tražili logistiku i pomoć pri realizaciji?
- Kako vam je grad pomogao pri realizaciji ovog projekta, što nijednog trenutka niste opovrgli u tolikim obraćanjima javnosti?
- Iako ste znali da niste sami u organizaciji, na svim javnim nastupima slučajno ste zaboravljali sve ostale ljude i udruženja. Zašto? Zbog Trojice i nagrade?

„Poštovani gospodine Paunoviću, vi naše poštovanje više ne zaslužujete, a o tome ko ste i kakvi, vreme će vrlo brzo pokazati. Uz sve gore navedeno prvi smo čestitali dobijanje nagrade kao što znate. Jedino što je svima iz organizacije i inicijative „Pravo na život“ zasmetalo je obrazloženje komisije Gradske uprave, a to je da ste „Milion melodija za život“ organizovali uz pomoć grada. Ni danas na svojoj konferenciji za štampu niste reč o tome rekli“, navodi ovo humanitarno udruženje.  
 

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top