„Susret nužnosti i slobode“ u Galeriji savremene umetnosti

Požarevac

Kultura

„Susret nužnosti i slobode“ u Galeriji savremene umetnosti

Foto: GSU

How Good Of A Friend Are You Really?

Otvorena izložba digitalnih grafika vizuelnog umetnika Vlade Milinkovića.

Na otvaranju izložbe posetiocima se najpre obratila Biljana Milosavljević Pićurić, istoričar umetnosti, master istoričar, kustos iz Narodnog muzeja u Požarevcu.

Vlada Milinković i Biljana Milosavljević Pićurić

“Vlada Milinković svoja dela kreira putem visoko digitalne tehnologije didžigrafi. Koristeći različite vrste medija za svoje eksponate, metamorfozom i istraživanjem strukture, realnost i materijalizam prepliće sa umetnošću i stilom. Apstrahovanjem fotografija ili povezivanjem novih konekcija i ekvivalencija na modelu umetnik svojim delima uliva asocijativnost, narativnost i kontekstualnost stvarajaći na taj način novu virtuelnu realnost, koja u stvari predstavlja povratak praiskonskoj svetlosti."

Izložba digitalnih grafika

Nakon izlaganja kustosa posetiocima se obratio autor izložbe Vlada Milinković koji je govorio o stvaranju digitalne grafike, obradi fotografije i svom desetogodišnjem radu.

Izložba je otvorena do 18. jula, a ulaz je slobodan.

O autoru izložbe

Vlada Milinković je rođen 1956. godine. Po struci je informatičar koji se aktivno bavi fotografijom i digitalnom grafikom visoke tehnologije. Od 1983.godine izlagao je na 15 samostalnih i preko 170 kolektivnih izložbi na međunarodnoj i domaćoj sceni.

Bio je osnivač i član grupa M.A.D., Foton i Art Lumi Nis. Učestvovao na više likovnih kolonija i dobijao više domaćih i međunarodnih nagrada. Član ULUS-a i ULUPUDS-a. Živi u Beogradu u statusu samostalnog umetnika.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top