“Suverenisti“ ulažu prigovor na regularnost ponovljenih izbora

Požarevac

Politika

“Suverenisti“ ulažu prigovor na regularnost ponovljenih izbora

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Posle ponovljenih izbora koji su održani u nedelju, 28.juna, lista „Suverenisti“ izgubila je jedan mandat. Iz ove stranke najavili su da će podneti prigovor Upravnom sudu.

Nakon izbora održanih 21.juna „Suverenisti“ su osvojili pet mandata, a posle jučerašnjih izbora ostali su bez jednog odbornika i sada imaju ukupno četiri.

>>GIK POŽAREVAC: ”SUVERENISTI” JEDAN ODBORNIK MANJE, SNS JEDAN VIŠE<<

„Uložićemo progovor na regularnost izbora na sva tri biračka mesta i tražićemo uvid u birački materijal“, kaže Slobodan Vasić, nosilac liste „Suverenisti“ za portal E-Braničevo.

Rok za podnošenje prigovora je 24 časa od zaključivanja izbora, odnosno večeras do 20 časova. Vasić kaže da njihov pravni tim trenutno radi na sastavljanju prigovora.

Razlog podnošenja prigovora Upravnom sudu je sumnja da je bilo određenih neregularnosti, rekao je Vasić.

„Mi smo na prethodnim, poništenim izborima u Brežanu, imali 12 glasova, a sada uz veću izlaznost imamo pet glasova, dakle sedam manje. Možda je birački odbor pogrešio negde, pa mi želimo da utvrdimo pravo stanje stvari“, objasnio je Slobodan Vasić i istakao da će, ako dođu do saznanja da su prekršena izborna pravila, podneti žalbu Upravnom sudu.

Podsećamo da su se „Suverenisti“ već žalili Upravnom sudu kada im je odbijena izborna lista i da je sud poništio odluku Gradske izborne komisije, nakon čega su se ipak našli na glasačkom listiću za lokalne izbore u Požarevcu.

>>TRI IZBORNE LISTE U POŽAREVCU PRED UPRAVNIM SUDOM<<

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top