“Uskršnje jaje – dečija radost“ nakon dve godine pauze (FOTO)

Požarevac

Događaji

“Uskršnje jaje – dečija radost“ nakon dve godine pauze (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Društvo učitelja Požarevac u saradnji sa Crvenim krstom organizovalo je tradicionalnu manifestaciju „Uskršnje jaje-dečija radost” nakon dve godine pauze zbog epidemije koronavirusa.

Mlađi osnovci  imali su priliku da do 16. aprila na časovima likovne kulture izrađuju likovne radove posvećene obeležavanju Uskrsa i oslikavaju uskršnja jaja, nakon čega su izabrana po tri najlepša rada u obe kategorije iz svake škole.

Dečiji radovi

U prostorijama Crvenog krsta Požarevac izloženi su najlepši radovi najmlađih, koji su danas nagrađeni pohvalnicom i knjigom. Uručenju je prethodio prigodan kulturno – umetnički program.

Kulturno – umetnički program

Nagrađene učenike, nastavnike i roditelje pozdravili su predsednica Društva učitelja grada Požarevca, Nataša Nikolić Gajić, i Milutin Avramović, predsednik Upravnog odbora Crvenog krsta Požarevac.

Poklon knjiga i pohvalnica

“Veliko je zadovoljstvo videti pregršt prelepih dečijih radova i osmeha. Na radost svih nas nastavljamo manifestaciju “Uskršnje jaje – dečija radost”, koja traje dugi niz godina, a nije realizovana protekle dve godine”, istakla je Nataša Nikolić Gajić.

 

Nagrađena deca

Navela je takođe da je u sklopu ove manifestacije održana i humanitarna akcija pod nazivom “Jedan slatkiš – jedno dete”, koja ima za cilj promovisanje zajedništva među decom. Slatkiše su danas predali Crvenom krstu, a namenjeni su deci korisnika narodne kuhinje.

To Top