„Više od igre“  - 100 godina sporta u Petrovcu na Mlavi (FOTO)

Petrovac

Događaji

„Više od igre“ - 100 godina sporta u Petrovcu na Mlavi (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U Zavičajnom muzeju otvorena je dokumentarno-istorijska izložba „Više od igre“.

Posetiocima je predstavljena sažetija varijanta istorije sporta u varoši na Mlavi, duga više od jednog veka. Кroz fotografije, dokumetna i pisanu reč prikazano je kako je izgledao sportski život u Petrovcu na Mlavi kroz čitav XX vek. Od „Sokola“ do Radničkih sportskih igara, od fudbala kao najrazvijenijeg i najmasovnijeg sporta do rukemeta kao najvoljenijeg u Petrovcu na Mlavi.

Tu su i svedočanstva o biciklizmu i  streljačkoj družini kao i o sportu za decu u okviru škole. U realizaciji izložbe autorima su pomogli svi oni Petrovčani koji su svedoci sportske istorije, ali i njeni aktivni tvorci i učesnici.

Izložbu su otvorili direktorka muzeja Žaklina Perić i autori izložbe, Milan Jenić i Darko Stokić, kustosi Zavičajnog muzeja.

Većina dokumenata i fotografija koje su postavljena na izložbi, deo su zbirki Zavičajnog muzeja Petrovac na Mlavi, koji upravo ovakvim dokumentarno-istorijskim izložbama lokalnog karaktera poziva sve sugrađane da zajedno sa Zavičajnim muzejom učestvuju u očuvanju i beleženju materijala (fotografija, dokumenata, predmeta, umetnina, predanja), donošenjem tog nasleđa u Muzej na uvid, poklon ili otkup.

Izložba je otvorena do 20. avgusta, a Zavičajni muzej je otvoren za posetioce svakog radnog dana od 8 do 20 sati i subotom od 10 do 14 sati.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top