Završena druga faza rekonstrukcije Ratarske ulice

Požarevac

Događaji

Završena druga faza rekonstrukcije Ratarske ulice

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, zajedno sa čelnicima lokalne samouprave, predstavnicima MZ ,,Burjan“ i građanima, obišao je danas rekonstruisanu Ratarsku ulicu u Požarevcu.

Ovo je druga faza rekonstrukcije Ratarske ulice, do železničke pruge, koja je duga 1.300 metara. Po rečima Saše Pavlovića, radovi bi bili završeni ranije da je ulica imala svu podzemnu infrastrukturu.

,,Radovi na asfaltiranju su koštali 87 miliona dinara u obe faze. Razlog što su radovi trajali skoro godinu dana jeste ogromna infrastruktura. Na potezu Ratarske i okoline ove ulice, u širenje toplifikacione mreže je uloženo 241 milion dinara. Pre toga smo imali zamenu azbestno cementnih cevi i rekonstrukciju vodovodne mreže stare blizu 40 godina u vrednosti od 28 miliona dinara”, rekao je gradonačelnik i dodao da je urađena kišna kanalizacija i asfaltiranje.

 Podsećamo da je prošle godine završena prva faza rekonstrukcije koja je koštala 32 miliona dinara.

KAKO NAPREDUJU RADOVI U RATARSKOJ ULICI?

Okupljeni građani upoznali su gradonačelnika sa činjenicom da u drugoj fazi rekonstrukcije ulice nije napravljen ,,ležeći policajac”, s obzirom na to da se u ovom delu ulice često, po njihovim rečima, dešavaju saobraćajne nezgode, pogotovo sa decom.

Pavlović je najavio da se u narednom periodu očekuje i rekonstrukcija Ratarske ulice, od železničke pruge do zaobilaznice, s obzirom na to da je projekat završen.

To Top