„Zlatno slovo ćirilice“ otišlo u Crnu Goru

Malo Crniće

Kultura

„Zlatno slovo ćirilice“ otišlo u Crnu Goru

Foto: bsmmc.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Poznati dobitnici na konkursu „Ćirilica – slovo srpskog lica“. Zlatno slovo otišlo u Crnu Goru, srebrno u Rašku, bronzano u Republiku Srpsku.

Žiri X Konkursa poezije „Ćirilica – slovo srpskog lica“, u sastavu: Danilo Radojković, profesor književnosti, pesnik i slikar,Jovan D. Petrović, pesnik, Ivan J. Petrović, pesnik, svi iz Petrovca na Mlavi, Zorka Stojanović, bibliotekarka, pesnikinja iz Malog Crnića, na osnovu pregleda prispelih radova 102 pesnika, prvu nagradu „Zlatno slovo ćirilice“ dodelio je Slavku Vukoviću, iz Beransela, Berane, Crna Gora, za pesmu „Mjesečeva sonata.

 Druga nagrada „Srebrno slovo ćirilice“ pripala je Dušanu Karanoviću iz Raške, za pesmu „Koji jeste i biće“, a treća nagrada „Bronzano slovo ćirilice“ Borisu Đoremu iz Vojkovića, Istočno Sarajevo, RS, za pesmu „Dulsineja. Pseudoistorija“.

Pohvale „Slovo ćirilice“ dobili su: Radoslav Premović, iz Kraljeva, za pesmu „Ćuti“, Saša M. Ugrinić, iz Velike Plane, za pesmu „Suza“,  Mića Aksentijević, Dobrnje, Petrovac na Mlavi, za pesmu „Predstava legende o Ramondama i ružičastom pesku mesečevog smaknuća“, Tamara Rončević Hrin, iz Rumenke, za pesmu „Kratka pisma za Anu, V pismo“, Miroslav Pavlović, iz Krnjeva, za pesmu „Zajezdilo, u nedogled“, Branislav M. Vuković, iz Beransela, Berane, Crna Gora, za pesmu „Vrijeme“.

Za Zbornik festivala žiri je odabrao pesme 82 pesnika.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top