Ajvar se već krčka, ko će spremiti najbolji?(FOTO)

Požarevac

Događaji

Ajvar se već krčka, ko će spremiti najbolji?(FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Karavan „Izađi mi na teglu“ stigao je u Gradski park  u Požarevcu, „smederevci“ su potpaljeni i paprika se uveliko peče.

Za najbolje majstore ajvara u Požarevcu se takmiči se petnaest ekipa. Tu su i prošlogodišnje pobednice „Pastirice“, koje žele da odbrane titulu i pokušaju da na nacionalnom takmičenju odu dalje od trećeg mesta. Među ekipama su stari znanci, ali ima i novih ekipa.

Manifestacija - karavan „Izađi mi na teglu!” je programski, produkcijski i organizaciono potpuno jedinstvena u državi i regionu. Spaja tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom, zatim sve to promeša i na kraju uradi ono što najbolje zna – napuni teglu. 

Šesta sezona ovog nacionalnog takmičenja u pripremanju ajvara, koje će okupiti oko 500 takmičarskih ekipa i 5.000 učesnika, počela je 19. avgusta u Brusu i trajaće do 12. oktobra, do kada će karavan obići 33 grada širom Srbije.u prvih pet ciklusa ispečeno je 600 hiljada paprika, a bilo je 600 hiljada posetilaca, dakle ispečena je parika po posetiocu.

Papriku, ostale namirnice, drva i šporete obezbedili su sponzori, a Turistička organizacija grad Požarevca, kao partner u organizaciji, relizuje manifestaciju u gradu pod Čačalicom. 
 Takmičenje zvanično traje do 19 sati, ali će degustacija i ocenjivanje početi nešto ranije.
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top