Alen de Boton: „O ljubavi“

Braničevo

Kultura

Alen de Boton: „O ljubavi“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Sa umešnošću pisca i uvidom filozofa, autor Alen de Boton u knjizi „O ljubavi“ otkriva tajne ljudskog srca. Ova kultna knjiga je u jednom i jedinstvena ljubavna priča i popularno filozofsko delo.

Verovatno je istina da mi zaista ne postojimo ukoliko nema nekoga ko vidi naše postojanje, da ne možemo da govorimo kako treba ako nema nekoga ko bi kako da pomognete sebi.

„De Boton je filozofiji vratio njenu najvažniju svrhu: da nam pomogne da živimo svoje živote.“ Independent razumeo šta hoćemo da kažemoi da nismo u potpunosti živi ako nismo voljeni.

Čovek i žena se upoznaju tokom neobaveznog razgovora na letu od Pariza do Londona, i tako počinje ljubavna priča – od prvog poljupca do prve svađe, od ushićenja do slamanja srca i svega što je između. Sve nijanse jedne veze rasvetljene su s potresnom jasnoćom dok De Boton istražuje emocije koje ljudi često iskuse, ali ih retko kad shvataju.

Delo je puno citata i reference na Platona, Kanta, Ničea, Vitgenštajna, Paskala, Rošfukoa, Stendala, Getea, Frojda, Barta i, na kraju, doktorke Pegi Nirli, psihoanalitičarke popularnog dela sa uputstvima

„Duhovita, prefinjena knjiga, puna mudrih i prosvetljujućih uvida u več ne tajne ljubavi.“ Spectator

Knjigu „O ljubavi“ Alena de Boton možete pronaći u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke ( ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl redakcija@ebranicevo.com.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top