Ambasador Tunisa posetio Veliko Gradište

Veliko Gradište

Društvo

Ambasador Tunisa posetio Veliko Gradište

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Ovo je druga poseta ambasadora Tunisa opštini Veliko Gradište.

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primio je juče, u gradskoj kući, ambasadora Tunisa, NJE Sejfa Ala Režeba i prvog sekretara ambasade, gospođu Randu Ben Amar.

Ovo je druga poseta ambasadora Tunisa opštini Veliko Gradište nakon svečanog otvaranja izložbe likovne kolonije, održane krajem septembra na Srebrnom jezeru, na kojoj su prisustvovali i umetnici iz ove udaljene mediteranske zemlje.

Milić je posle predstavljanja gostima celokupne ponude Srebrnog jezera i kulturno-istorijskog nasleđa okolnih mesta s kojima čini bogatu turističku ponudu istakao:

“Moto nam je – kada nam gost dođe da nam se ponovo vrati, onda smatramo da smo uspeli. Vi ste se ponovo vratili. Dobrodošli još jednom!“

Ambasador Tunisa izrazio je veliko zadovoljstvo ponovnom posetom Gradištu i mogućnostima za saradnju.

“Kao što znate, vaš grad je već potpisao ugovor o saradnji sa tuniskim gradom Monastir i to je prva saradnja. Kao što sam rekao vašem zameniku, Ambasada Tunisa bi želela da se uspostavi i druga saradnja. Monastir i Veliko Gradište imaju puno sličnosti – Monastir je turistički grad, ima morski turizam, ekološki turizam u razvitku, kulturni turizam, a poznat je i po sportu – jedna od najboljih košarkaških ekipa više puta je bila šampion Tunisa. Smatram da postoji dosta tačaka saradnje koje možemo razviti“, kazao je ambasador Tunisa.

 

Ambasador posetio Ramsku tvrđavu

Ovom prilikom, dogovorene su smernice za dalju saradnju i, na poziv ambasadora Tunisa za posetu Monastiru, gde bi bilo upriličeno potpisivanje sporazuma o saradnji i bratimljenju dva grada, odlučeno da se dogovor realizuje sledeće godine. Takođe, velika posećenost gostiju iz Evrope Tunisu, dobar je osnov za kreiranje novih turističkih aranžmana i posetu građana Monastira Velikom Gradištu i regionu kroz razne oblasti turizma i aktivnosti.

Tokom posete, gosti su obišli i nedavno restauriranu srednjovekovnu Ramsku tvrđavu gde su se upoznali sa njenom istorijom i zanimljivim detaljima obnove, koju je realizovala turska Agencija za saradnju – TIKA u saradnji sa opštinom Veliko Gradište.

Continue Reading

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top