Ambasadorka Rumunije u poseti školi u Ranovcu

Petrovac

Događaji

Ambasadorka Rumunije u poseti školi u Ranovcu

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

How Good Of A Friend Are You Really?

Ambasadorka Republike Rumunije, Silvija Davidoja, i konzulka Irina Elena Nita, posetile su danas ranovačku Osnovnu školu „Jovan Šerbanović“.

Povod za ovu posetu je nedavno završen projekat rekonstrukcije fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Jovan Šerbanović“, koji je finansiran donatorskim sredstvima Rumunske agencije za međunarodnu saradnju , o čemu je portal E-Braničevo već pisao.

NOVI POD U FISKULTURNOJ SALI RANOVAČKE ŠKOLE

Poseta je bila i prilika da se razgovara o programu prekogranične saradnje sa Rumunijom. Programi prekogranične saradnje su instrument Evropske unije za pružanje podrške saradnji institucija u pograničnim oblastima susednih država. Programi predstavljaju finansijsku podršku saradnji pograničnih teritorija susednih država sa ciljem da se unapredi društveno-ekonomski, kulturni i istorijski potencijal tih oblasti. Ovi programi pomažu institucijama u Srbiji da se upoznaju i rade u skladu sa pravilima strukturnih fondova koja važe za zemlje članice EU.

Amabasadorka je izrazila spremnost da pomogne u pronalaženju odgovarajućih partnerskih opština, sa kojima bi opština Petrovac na Mlavi mogla ostvariti projektnu saradnju u oblasti zaštite životne sredine, turizma i reagovanja u vanrednim situacijama.

Nakon konstruktivnog sastanka, direktorka škole, Sanja Stjepanović, gostima iz Rumunije pokazala je novu fiskulturnu salu, kao i naučni klub, biblioteku, nov računarski kabinet i kabinet za prirodne nauke.

Predsednik opštine, Duško Nedinić, zahvalio je ambasadorki na dosadašnjoj saradnji i donaciji, kao i spremnosti da opštini pruži podršku i u oblasti prekogranične saradnje.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top