Ana Brnabić otvara restauriranu Ramsku tvrđavu

Veliko Gradište

Događaji

Ana Brnabić otvara restauriranu Ramsku tvrđavu

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Otvaranju će prisustvovati i potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Opština Veliko Gradište će u ponedeljak, 2. marta, sa početkom u 12 sati, upriličiti svečano otvaranje restaurirane Ramske tvrđave, bisera turizma ovog kraja i regiona. Tvrđavu će otvoriti predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić. 
Nakon toga, u 13 časova, Brnabić će u prisustvu ministra Ljajića i Dragana Milića, predsednika opštine Veliko Gradište, obići Srebrno jezero.
Ključnu ulogu u obnovi ovog spomenika kulture od značaja, kako za Srbiju tako i za Tursku državu, imaju turska agencija za saradnju i kordinaciju - TIKA, koja je u najvećem obimu finansirala radove na rekonstrukciji, zatim Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo kulture. 
Obimnu pripremu i arheološka istraživanja koja su prethodila obnovi izvršio je Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture Smederevo, uz podršku opštine Veliko Gradište. 
Ramska tvrđava svakim danom privlači sve veći broj domaćih i stranih gostiju i pretenduje da postane centar turizma s obe strane Dunava čime će, uz Srebrno jezero, Viminacijum i Golubačku tvrđavu, obogatiti turističku ponudu čitavog regiona.
 

To Top