APEL POLICIJE: Zaštitite imovinu pre odlaska na put

Braničevo

Saopštenja

APEL POLICIJE: Zaštitite imovinu pre odlaska na put

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

S obzirom na to da je pred nama sezona godišnjih odmora i putovanja, apelujemo na građane da, pre odlaska na put, kako ne bi bili na meti izvršilaca krivičnih dela krađa i teška krađa, zaštite svoju imovinu na adekvatan način.

Pre svega, pre odlaska iz kuće, proverite da li su vrata i prozori dobro zatvoreni i ukoliko ste u mogućnosti dodatno osigurajte ulaz, alarmom ili dodatnom bravom.

Ne objavljujte na društvenim mrežama da idete na put, a poželjno je da zamolite poznanike ili komšije da kuću u vašem odsustvu povremeno obiđu.

Pored toga, bilo da ste na putovanju ili vašem gradu, novac držite u prednjem džepu, ne ostavljajte torbu i mobilni telefon bez nadzora, a platnu karticu i pin držite odvojeno.

Takođe, pre nego što ostavite automobil na parkingu, uvek proverite da li je zaključan i zatvorite prozore i ne ostavljajte ključ u bravi čak i ako nakratko napuštate automobil.

Ukoliko primetite da vam nedostaju lične stvari, odmah prijavite policiji, kako bi mogli da preduzmu sve mere iz svoje nadležnosti da identifikuju izvršioce i povrate vašu imovinu.

To Top