Braničevo

Zdravlje

Aronija “ubija” maligne ćelije

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Aronija efikasno pročišćava ljudski organizam od teških metala i zato je korisna preventiva protiv malignih oboljenja. 

Mnoge studije su pokazale da aronija ima i antikancerogeno delovanje, jer u velikom procentu “ubija” maligne ćelije tumora mozga, pluća, dojke, debelog creva i jetre. Kao izuzetan antioksidans, aronija sprečava stvaranje slobodnih radikala i “napad” na zdrave ćelije u telu i krvnoj plazmi, usporavajući time proces starenja organizma i sprečavajući razvoj hroničnih bolesti. 
Potiče iz Severne Amerike, odakle je došla u Evropu. Severnoamerički domoroci koristili su aroniju kao hranu i lek. 
Nakon eksplozije u Černobilu, korištena je za ublažavanje posledica radijacije u čemu je bila i više nego uspešna, a za tu primenu koristi se i danas. S obzirom na to da je ona eliminator teških metala iz ljudskog organizma, mnogi je smatraju i lekom protiv popularnih “chemtrailsa” ali i teških metala koji se unose vakcinom u organizam.
Aronija je bogata antioksidansima, flavonoidima, mineralima u tragovima, folnom kiselinom i vitaminima B, C i E. Zbog visokog udela antioksidanata i vitamina C i E, aronija deluje antivirusno, antibakterijski i antiupalno. Aronija je bogata antioksidantom antocijanom koji jača imunitet, smanjuje rizik od raka i usporava starenje.
Aronija blagotvorno deluje na rad želuca. Stimuliše rad štitne žlezde, pa se posebno preporučuje osobama s hipotireozom. Aronija sprečava nastanak kardiovaskularnih bolesti. Ovo voće snižava visoki pritisak i holesterol i podstiče proizvodnju dobrog holesterola.
Aronija stimuliše rad jetre, pomaže kod žučnih kamenaca i upala žučnog mehura. Blagotvorno deluje i na naš probavni sistem – smiruje grčeve i bolove u crevima, smanjuje upalu sluzokože creva i zaustavlja proliv.
 

To Top