ARRIVA LITAS: U ponedeljak celodnevna obustava saobraćaja u Požarevcu

Požarevac

Saopštenja

ARRIVA LITAS: U ponedeljak celodnevna obustava saobraćaja u Požarevcu

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kompaniji Arriva Litas najavljuju celodnevnu obustavu saobraćaja za ponedeljak 28. septembar, s obzirom da ponovo niko od nadležnih isntitucija, niti organa Republike Srbije, nije reagovao na upozorenje i apel ove kompanije, navodi se u saopštenju Arrive Litas.

U ponedeljak 28.9.2020. godine, u trajanju od 4:30 do 22 časa, Arriva Litas ce obustaviti celokupan gradskoprigradski saobraćaj na teritoriji grada Požarevca i delu Srbije. Svi međumesni polasci koji u svojim redovima vožnje imaju stanicu Požarevac neće primati niti dovoziti putnike u Požarevac (neće prolaziti kroz Požarevac)”, navodi se u saopštenju.

U kompaniji ističu da Autobuska stanica u Požarevcu u tom periodu takođe neće raditi, niti će se prodavati karte za druge prevoznike. Zbog navedenih obustava saobraćaja oko 5.000 putnika će u ponedeljak 28.09. ostati bez prevoza.

Podsećamo, ova odluka za radikalizacijom protesta doneta je nakon niza neregularnosti tokom tenderskog procesa s obzirom da je dokumentacija u suprotnosti sa javno objavljenom studijom o saobraćaju i sa projektom javno privatnog partnerstva odobrenog od nadležnog organa, a najpre zbog toga jer je kreiran samo za jednog ponuđača koji jedini u Republici Srbiji poseduje 25 vozila sa pogonom na komprimovani prirodni gas, a mlađih od devet godina, ističu iz Arrive Litas.

“Svesni smo da će ovo izazvati negodovanje korisnika i putnika i unapred se izvinjavamo. Zbog neprijatnosti koje će imati molimo sve putnike za razumevanje. Aktivnosti koje preduzimamo, javni protesti, apeli koje šaljemo nadležnim organima, obraćanje medijima i prekid saobraćaja nisu isključivo u interesu Arriva Litas i zaposlenih u kompaniji već u krajnjoj linijji i lokalne zajednice kao i građana koji u njoj žive. Na prvom mestu mislimo na naše zaposlene, ali takođe nastojimo da dostojanstveno odbranimo integritet nase kompanije. Nećemo dozvoliti rušenje sedamdesetogodišnje tradicije, otpustanje stotine radnika, kao ni povlačenje, napominjemo, stranog investitora, vlasnika Arriva Litas iz Srbije“, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Sugrađani i putnici se mogu detaljnije informisati preko info centra Arrive na telefone 0800 101 012 i 062 8800013.

Podsećamo da su zaposleni u kompaniji Arriva uz podršku menadžmenta, u petak 25. septembra, održali jednočasovnu obustavu saobraćaja u svim gradovima u kojima posluju u Srbiji.

>>JEDNOČASOVNA OBUSTAVA SAOBRAĆAJA I PROTESTNA VOŽNJA U POŽAREVCU (VIDEO)<<

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top