Atletski klub „Požarevac“ dobio nove prostorije i opremu

Požarevac

Sport

Atletski klub „Požarevac“ dobio nove prostorije i opremu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Nove prostorije stavljene su u funkciju zajedničkim zalaganjem lokalne samouprave, Sportskog centra „Požarevac“ i AK „Požarevac“.

Nove prostorije nalaze se ispod istočne tribine Gradskog stadiona.

„Atletski klub „Požarevac“ zaslužio je mnogo ranije podršku lokalne samouprave, ali nikad nije kasno. Zajedno smo pronašli adekvatne prostorije, pre svega za zimske pripreme, ali koje će služiti tokom cele godine. Treba još dosta uložiti u ove prostorije“, rekao je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

 

Sa otvranja novih prostorija i dodele sportske opreme

Atletika je veoma bitna za razvoj dece školskog uzrasta, a ostali sportovi su nadogradnja. Po gradonačelnikovim rečima, AK „Požarevac“ je tokom 2019. osvojio 250 medalja.

 „Ovo je veličanstven podatak i ne znam da li postoji neki klub koji se može pohvaliti takvim uspehom. Na lokalnoj samoupravi je da nastavi da podržava klub. Grad Požarevac je u 2016. izdvajao 58 miliona dinara za subvencije u sportu, da bi danas dostigli 92 miliona dinara. Zajedno sa Gradskom opštinom Kostolac u 2019. izdvojeno je blizu milion evra. Nadam se da ćemo nakon rebalansa ponovo doći do 120 miliona dinara subvencija sportu. S obzirom da imamo veliki broj dobrih klubova, grad Požarevac mora da načini više napora da obezbedi još sportskih terena i podrži sportiste“, kazao je Spasović.

Grad Požarevac obezbedio je opremu za atletičare u klubu.

„Dobili smo 40 kompleta opreme koju čine patike sprinterice, jakne, po tri trenerke, aktivni veš i kape koje propuštaju znoj. Veoma kvalitetna oprema. Sada imaju i radne i paradne trenerke, nove šortseve i dresove“, rekla je Dubravka Nikolić, predsednica AK „Požarevac“, i dodala da će atletičari nastaviti sa postizanjem dobrih rezultata.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top