BAMBI: „Određen broj zaposlenih u izolaciji zbog korone“

Požarevac

Društvo

BAMBI: „Određen broj zaposlenih u izolaciji zbog korone“

Foto: Bambi.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila informacija da je jedan broj radnika komapnije Bambi u Požarevcu zaražen koronavirusom, te da ima i preminulih, što je izazvalo zabrinutost kod građana, ali i brojne spekulacije, portal E-Braničevo zvanično se obratio toj kompaniji.

Pitali smo koliko je radnika fabrike u Požarevcu trenutno zaraženo, da li je tačno da ima preminulih od posledica kovida 19, šta preduzimaju kako bi zaštitili zaposlene: da li su menjali režim rada, nameravaju li da pooštre mere i da li se radnici koji su imali kontakte sa zaraženima udaljavaju s posla.

Iz Bambija je stiglo saopštenje koje prenosimo u celosti:

Kompanija Bambi je od trenutka proglašenja globalne pandemije virusa COVID-19, kao odgovorna kompanija preduzela niz mera i protokola kako bi se zaštitilo zdravlje i bezbednost svih zaposlenih. Zaposleni koji to mogu, rade od kuće, dok se kolegama koji su na terenu ili u proizvodnim pogonima obezbeđuju sva neophodna lična zaštitna sredstva. Proces rada je strogo kontrolisan i sve neophodne mere se rigorozno sprovode i primenjuju. Na žalost, s obzirom na trenutnu tešku epidemiološku situaciju u zemlji, u mnogim kompanijama pa i našoj, određen broj zaposlenih se nalazi u izolaciji usled prisustva korona virusa. Kompanija Bambi je najveću pažnju usmerila ka podršci svim obolelima i njihovim porodicama i nastavićemo da poslujemo sa još jačim fokusom na bezbednost i zdravlje svih zaposlenih, kao i do sada“, navode iz te kompanije, ne saopštavajući broj obolelih od koronavirusa.

Informaciju smo zatražili i od Zavoda za javno zdravlje Požarevac, koji kažu da oni nisu radili testiranja u Bambiju, pa se tako njihovi testirani radnici i ne nalaze u zvaničnoj kovid bazi.

To je verovatno rađeno preko neke privatne laboratorije. Šta su oni dali kao predlog mera, ja to ne znam jer ni jedna privatna laboratorija nema prava to da radi. Oni te rezultate posle šalju u Dom zdravlja, zbog čega imamo problem jer ti ljudi nisu u našoj kovid bazi. Postoje pojedinačni slučajevi koji su testirani u Domu zdravlja, ali Zavod nije išao u Bambi da radi testove”, kaže za naš portal Dr Ana Jovanović, direktorka ZZJZ.

Kako nezvanično saznejemo, u Bambiju su za sada na kovid 19 testirani zaposleni koji su imali simptome ili kontakte sa zaraženima, ali je u planu da budu testirani svi zaposleni.

Prema nezvaničnim saznanjima, u najvećem broju firmi  u Požarevcu i okolini, virus je ušao među zaposlene.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top