Banke počele da podižu tarife

Braničevo

Ekonomija

Banke počele da podižu tarife

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Pojedine banke ovih dana obaveštavaju klijente o poskupljenju naknada i tarifa pre svega vezano za plaćanja. Narodna banka ukazuje da u odnosu na prošlu godinu povećani prihodi banaka od provizija. Banka upozorava da, naizgled kratkoročna dobit, može dugoročno negativno da utiče na njihovo poslovanje i odlazak klijenata, piše Blic.

Mnogi vlasnici računa u bankama počeli su da dobijaju obaveštenja o novim tarifnicima od 1. avgusta. Izdavanje serije čekova umesto 200, sada je 400 dinara, vođenje računa je skuplje za oko 80 odsto, hitno izdavanje platne kartice je bilo besplatno, a sada 400 dinara, dok je isporuka na kućnu adresu umesto 50 sada 800 dinara, što je poskupljenje preko 15 puta. Ako neko želi hitno izdavanje kartice za 48 sati, to će koštati umesto 500 - 700 dinara, pišu Večernje novosti, a prenosi Blic.

"Narodna banka Srbije će nadzirati da li se banke pridržavaju odredaba ugovora zaključenih s klijentima, kao i da li posluju u skladu s propisima. Kao institucija nadležna za očuvanje stabilnosti, Narodna banka neće dozvoliti da se na bilo koji način naruši postignuta finansijska stabilnost i ugrozi sistem štednje u zemlji", navodi NBS, prenosi Blic.

Kompletnu vest pročitajte OVDE.

To Top