Bend „Sanitarium“ pobednik „Rokerijade“

Petrovac

Događaji

Bend „Sanitarium“ pobednik „Rokerijade“

Foto: Milan Jenić Lane

How Good Of A Friend Are You Really?

Kako je i dalje aktuelna pandemija, ovogodišnji festival „Rokerijada“ koji organizuje Udruženja građana Fabrika, održan je online u Petrovcu na Mlavi, uz malobrojne goste i članove žirija.

„U intimnoj atmosferi, nesvakidašnjoj za rok koncerte, stavljanjem akcenta na zvučne i vizuelne efekte, želeli smo da mladi bendovi steknu utisak uživo nastupa na televiziji i koliko su usviranost, konceptualni identitet i harizma važni svakog puta kada se negde budu predstavljali kao bend“, kažu iz UG Fabrika.

Pet bendova je izborilo mesto za ulaz u finale takmičenja. Žiri ovogodišnje „Rokerijade“ je odabrao sledeće: „Kulise“ iz Jagodine, „BlackDot“ iz Mladenovca, „Mehanizam“ iz Užica i „Sanitarium“ iz Beograda. Bendu „Etherstone“ iz Kragujevca mesto među ostalim finalistima obezbedili su glasovi publike.

Žiri je ove godine radio u sastavu: Branka Glavonjić (Bunt – RTS), Olga Kepčija (radio Beograd 202) i Nikola Jovanović (Kontra). Nakon održanog finala, žiri je odlučio da pobednik „Rokerijade“ bude „Sanitarium“, alternativni metal bend koji čini petočlana ekipa iz Beograda.

Bend je počeo sa radom u martu 2016. godine, a njihova muzika je spoj više žanrova u kojoj dominira metal zvuk. „Sanitarium“ čine: Nenad Živković Žile (vokal), Marko NarančićNarke (gitara), Uroš Pajić Paja (gitara), Viktor Kiralj (bas gitara) i Miloš Bajić Hobit (bubnjevi).

Pobednici četvrte „Rokerijade“ osvojili su vredne nagrade – snimanje tri numere u studiju Mr Sound, izdavanje singla pod etiketom Kontra.rs, snimanje video spota u produkciji Mravac Video, PhotoSession autora Marka Ristića i revijalni nastup na Rokerijadi 2021. godine.

Zahvaljujući Dakmusicshop-u iz Kragujevca i ove godine su podeljene nagrade za najistaknutije pojedince : Milan Rajić (Etherstone), najbolji gitarista, Aleksandar Tomić (Mehanizam) najbolji basista i Boris Jekić (BlackDot) najbolji pevač.

Nagrada za najboljeg bubnjara je otišla u ruke Aleksandra Živića, a to je ručno pravljeni shell za doboš od punog drveta u izradi velikog prijatelja festivala W.OddCustomDrums, koji je sam izabrao najboljeg.

To Top