Besplatna pravna pomoć dostupna i građanima opštine Žagubica

Žagubica

Društvo

Besplatna pravna pomoć dostupna i građanima opštine Žagubica

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Žagubica oformila je savetodavnu službu za pružanje besplatne pravne podrške u okviru istoimenog projekta.

Cilj projekta je da omogući efikasniji pristup pravdi pod jednakim uslovima za sve građane i građanke. Ovaj projekat se realizuje u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO “, koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

Besplatna savetodavna podrška sastoji se od pružanja pravnih saveta, pružanja opštih pravnih informacija, sastavljanja podnesaka i popunjavanja formulara, ali ne obuhvata pravo zastupanja i odbranu pred sudom, drugim državnim organom, organom javne vlasti ili u postupku mirnog rešavanja spora.

Besplatna savetodavna podrška može da se pruži državljaninu Republike Srbije, licu bez državljanstva, stranom državljaninu sa stalnim nastanjenjem u Republici Srbiji i drugom licu u Republici Srbiji u skladu sa članom 4. Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.

Besplatna pravna podrška pružaće se svakog radnog dana od 7 do 15 časova i to: ponedeljkom i petkom u Žagubici (zgrada opštine, kancelarija za besplatnu pravnu podršku, broj 18); utorkom u naselju Krepoljin (prostorije u Domu kulture); sredom u naselju Osanica (mesna kancelarija) i četvrtkom u naselju Laznica (mesna kancelarija).

Za sve informacije u vezi prava na ostvarivanje besplatne pravne podrške, procedure podnošenja zahteva i rešavanja po podnetim zahtevima, obratiti se diplomiran pravniku Stojanović Draganu lično, telefonom na broj 062/8098-560 ili  na e-mail pravnapodrskazagubica@gmail.com.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top