Bet Mori: „Spasavanje Misi Karmajkl“

Braničevo

Kultura

Bet Mori: „Spasavanje Misi Karmajkl“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Roman prvenac britanske autorke Bet Mori „Spasavanje Misi Karmajkl“ pun je topline, dobrote i nežnosti koje su karakteristične za romane Fredrika Bakmana.

Ovo je dirljiva priča o starosti i samoći, prijateljstvu i ljubavi, o ljudima i psima, o svetlim i tamnim stranama roditeljstva i braka. Pripoveda o plemenitosti i nesebičnosti koje se mogu naći svuda i uvek, sa moćnom porukom da za promenu i iskrene reči nikada nije kasno.

Sedamdesetdevetogodišnja Mili sent Karmajkl živi u velikoj kući punoj uspomena – nasina i unuka koji žive na drugom kontinentu, na ćerku s kojom je u svađi, na muža kog više nema, kao i na mnoge druge koje je izgubila u životu.

Sama i u dugovima, rešena da sačuva svoj dom, Misi je rešena da se bori onako kako jedino zna: tvrdoglavom samoćom i štednjom, uz poneki očajnički gutljaj šerija ili vina, uveravajući samu sebe da joj niko nije potreban. No, jednog dana u parku neočekivano nailazi na neke drugačije ljude, na topli glas prijateljstva, pruženu ruku. Zbunjena i nenavikla na takve odnose, Misi Karmajkl odlučuje da pod stare dane isproba novu vrstu poznanstva, ne nadajući se, međutim, da će se među njenim najvećim prijateljima naći ijedan pas.

Dok iznova uči da bude voljena, Misi presabira svoj život, duge decenije koje je provela brinući o svojoj deci umesto da gradi akademsku karijeru, kraj muža koji joj nikad nije rekao „volim te“, i otkriva koliko još ljubavi ona sama može da dâ i koliko još prostora postoji da se isprave neke davne greške…

Roman „Spasavanje Misi Karamajkl“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke ( ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl [email protected].

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top