Biblioteka i muzej u Gradištu nastavljaju sa radom

Veliko Gradište

Kultura

Biblioteka i muzej u Gradištu nastavljaju sa radom

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Na osnovu preporuke Ministarstva kulture i informisanja, Opštinski štab za vanredne situacije opštine Veliko Gradište na današnjoj sednici doneo je odluku da ustanove kulture nastave rad.

Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“ i Narodni muzej „Veliko Gradište“ nastavljaju sa radom od  četvrtka 23.aprila, odlučeno je na sednici.

Poslodavci  su dužni da zaposlenima obezbede primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih, a posebno onih koje se odnose  na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 (držanje socijalne distance, dezinfekciu i upotrebu zaštitnih sredstava tj. maske i rukavice), kao i mere koje se se odnose na maksimalan broj lica koja mogu da borave u zatvorenom prostoru.

Ustanove su dužne da donesu poseban plan primene mera, koji se donosi saglasno zakonu i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Zaposleni su dužni da se pridržavaju uputstava odgovornog lica i da primenjuju propisane mere koje se odnose na upotrebu sredstava za ličnu higijenu.

To Top