Biblioteka u Kostolcu raspisala četiri konkursa

Kostolac

Kultura

Biblioteka u Kostolcu raspisala četiri konkursa

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava Biblioteka u Kostolcu, Ogranak Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, organizuje tri literarna i jedan likovni konkurs.

Likovni konkurs raspisan je za sve slikare Braničevskog okruga, a tema je pozdravi iz Kostolca (razglednica). Na likovni konkurs mogu se prijaviti sa svojim radovima stariji od 15 godina, a forma crtanja je po slobodnom izboru.

Radovi koji se podnose na konkurs ne smeju biti veći od A3 formata. Na poleđini rada morate napisati ime, prezime autora, datum i godinu rođenja i kontakt telefon.

Svaki učesnik može sa po jednom slikom da učestvuje na konkursu. Radove dostaviti lično ili poslati poštom na adresu biblioteke.

Biblioteka je objavila i tri literarna konkursa. Prvi je za učenike od petog do osmog razreda Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Kostolac, drugi za učenike od prvog do četvrtog razreda Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“ Kostolac i za pisce starije od 18 godina iz Braničevskog okruga.

Potrebno je da radovi budu otkucani i odštampani (ne duži od tri stranice), sa podacima: ime, prezime autora, datum i godinu rođenja i kontakt telefon. Tema je razglednica iz Kostolca.

Radove dostaviti lično u Biblioteku u Kostolcu, poslati na mejl: [email protected] ili poslati poštom na adresu biblioteke.

Rok za predaju likovnih i literarnih radova je 15. april, a sve informacije možete dobiti pozivom na broj 012/241-515.

Svi pristigli likovni radovi biće izloženi u Biblioteci u Kostolcu. Uručivanje nagrada biće održano u petak, 22. aprila, u Biblioteci u Kostolcu.

Za prva tri mesta za likovne i literarne radove biće dodeljene vredne nagrade obezbeđene od sponzora.

Svetski dan knjige i autorskih prava u svetu, kao i kod nas, obeležava se  23. aprila, na dan smrti tri velika svetska pisca – Migela de Servantesa, Viljema Šekspira i Inke Garsilase de la Vege.

To Top