A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 131

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 131
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Biblioteka u Malom Crniću digitalizuje kulturno nasleđe
Biblioteka u Malom Crniću digitalizuje kulturno nasleđe

Malo Crniće

Kultura

Biblioteka u Malom Crniću digitalizuje kulturno nasleđe

Foto: bsmmc.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Biblioteka „Srboljub Mitić“ realizovala je projekat „Digitalizacija knjiga zavičajnih autora od posebnog značaja za lokanu zajednicu Malo Crniće“.

Projekat vredan 270 hiljada dinara je finansiralo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije sredstvima namenjenim za finansiranje projekta iz oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva za 2019. godinu.

Realizacija projekta podrazumevala je nabavku opreme za dugoročno korišćenje u svim segmentima procesa digitalizacije – programa i softverskih rešenja, kao i jedinstvenih rešenja koja su u široj upotrebi u ustanovama kulture za potrebe sprovođenja procesa digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva, a u cilju obrade, obezbeđivanja dostupnosti digitilizovane građe, upravljanja digitalnom građom i razvoja infrastrukture koji će omogućiti kontinuiran proces digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva.

Nabavljena je sledeća oprema: kompjuter za arhiviranje digitalizovanog sadržaja, skener i program OCR i zakupljen je prostor na internetu, radi dostupnosti digitalizovanog sadržaja. Oprema je instalirana, knjige zavičajnog i poznatog srpskog pisca Srboljuba Mitića, po kome biblioteka Malo Crniće i nosi ime su skenirane. U Zavičajnom odeljenju Biblioteke „Srboljub Mitić ima preko 1.500 knjiga od posebnog značaja za lokalnu zajednicu.

Ovim projektom – digatilazicojim knjiga autora, selektivno će se raditi digitalne kolekcije po autorima. U toku su unosi digitalnih zapisa u informacioni sistem.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top