Bicikl je za svakoga

Požarevac

Događaji

Bicikl je za svakoga

Foto: E-Braničevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Akcija „Bezbedan biciklista“ u nedelju 14. maja.

Organizator je Udruženje građana „Iskorak“  u saradnji sa požarevačkom saobraćajnom policijom, udruženjem „Eko-bajk“, bajkerima društva„Vatreni“, auto-školama iz Požarevca i Savetom za bezbednost saobraćaja grada Požarevca, a uz materijalnu podršku donatora i sopstvenih članova. 

Povod je Dan bezbednosti 13. maj.

Simbolični  projekat „Bezbedan biciklista“ ima za cilj da naše sugrađane i sve učesnike u saobraćaju podstakne da „defanzivnom vožnjom“, što znnači savesnom i odgovornom za sebe i ostale učesnike u saobraćaju, učini naš grad perjanicom u iskoraku ka zdravijem i bezbednijem kretanju, rekao je Anđelko Životić iz Udruženja „Iskorak“.

 Centralna aktivnost počeće u 11 sati na Trgu oslobođenja u Požarevcu. Akcija bi trebalo da se nastavi na raskrsnici ulica Bratstva jedinstva i Veljka Vlahovića i ulici 27. aprila uz asistenciju saobraćajne policije i podelu kompleta svetala koje čine treptača, prednje belo i zadnje crveno svetlo kao i svetloodbojni prsluci.

Udruženje „Eko-bajk“ organizovalo je gotovo 120 biciklističkih akcija, a sve u cilju promocije sporta pre svega rekreativnog, kako bi se mladi biciklisti uključili u aktivan život.

 „Prilika da pokažemo da jedan čist izbor prevoza može da postoji i u Požarevcu i okolini”, rekao je Miloš Panić iz „Eko bajk“-a.


Milan Mitić Jedan od milion

Udruženje funkcioniše na nivou celog okruga. Akciju o bezbednosti dvotočkaša u saobraćaju podržao je i Milan Mitić, poznatiji kao „Jedan u milion“.

„Najbitnija je vidljivost. Kada nosite tamniju garderobu, noću ste vidljivi na 26 metara, sa svetlijom garderobom 126 metara, a fluorescentnom 260 metara. Svako treba da pogleda dva puta u retrovizor automobila pre svakog skretanja“, upozorio je Mitić.

Akcija „Bezbedan biciklista“ predstavlja podršku i autorškolama kao i kandidatima za buduće vozače motornih vozila koji na teorijskoj nastavi uče o odnosu vozača motornih vozila prema biciklistima, ali u praksi nailaze na mnoge poteškoće u saobraćaju.


Milan Panić Eko bajk

Ujedno, ovo je i doprinos zdravijem načinu prevoza i zdravijeg života, ali i donekle zaštiti čovekove okoline.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top