Biciklistička vožnja „Utvrđavanje“ od Ramske do tvrđave Golubački grad

Braničevo

Sport

Biciklistička vožnja „Utvrđavanje“ od Ramske do tvrđave Golubački grad

Foto: ramskatvrđava.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Jubilarno, deseto po redu, „Utvrđavanje“ od Ramske do Golubačke tvrđave obeležili su ljubitelji vožnje na dva točka u nedelju, 26. juna.

Cilj vožnje je da se biciklisti upoznaju sa dve tvrđave na Dunavu, ali i uživaju u prelepim predelima. Ruta „Utvrđavanja“ poklapa se sa delom međunarodne biciklističke staze “Eurovelo 6”, putem kojim mnogobrojni turisti iz celog sveta otkrivaju lepote Donjeg Podunavlja i Istočne Srbije.

„Utvrđavanje“ doprinosi i podsticanju saradnja između opština Veliko Gradište i Golubac, posebno u oblasti turizma. Spajanjem destinacija dobija se potpunija turistička ponuda, koja obuhvata ne samo jednu lokaciju, već niz atrakcija koje se nalaze u slivu Dunava.

Ovom akcijom promoviše se aktivan i zdrav način života i boravak u prirodi, a ovog puta okupila je oko sto učesnika.

 Pozitivna energija, druženje, obilazak Ramske i Golubačke tvrđave i sunčano vreme učinili su da stotinak učesnika i učesnica provede nedelju u lepom raspoloženju.

Biciklističku vožnju „Utvrđavanje“ organizuje Biciklističko-planinarsko društvo „Golubac“, u saradnji sa turističkim organizacijama Golubac i Veliko Gradište, a ove godine uz podršku projekta EU za kulturno nasleđe i turizam koji finansiraju Evropska unija i Nemačka Vlada, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

To Top