Blizu 100 miliona dinara za godišnje programe iz oblasti sporta

Požarevac

Sport

Blizu 100 miliona dinara za godišnje programe iz oblasti sporta

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Komisija za sport grada Požarevca je na sednici održanoj 26. januara utvrdila predlog liste za finansiranje godišnjih programa u oblasti sporta na području grada Požarevca u 2021. godini.

Grad je za godišnje programe u oblasti sporta ove godine izdvojio 99.650.000 dinara, a taj novac je raspoređen na čak 68 sportskih organizacija. Deo novačanih sredstava nije raspodeljen samo jednom podnosiocu, a to je Muški rukometni klub „Požarevac“.

Prema pravilniku o odobravanju sredstava i finansiranju programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta na području Požarevca, predviđeno je da se sportskom ili drugom udruženju sredstva mogu odobriti iz budžeta grada na osnovu podnetog predloga godišnjeg i posebnog programa ili projekta, pod uslovom da je sa uspehom realizovao odobreni program prethodnih godina i da kao nosilac programa nema blokadu poslovnog računa u trenutku zaključenja ugovora o realizaciji programa i prebacivanje budžetskih sredstava na poslovni račun, poreske dugove, ili dugove prema organizacijam socijalnog osiguranja.

Komisija za sport je utvrdila da je u trenutku raspodele sredstava Muškom rukometnom klubu „Požarevac“ račun u blokadi od 23. oktobra 2019. godine i da zbog toga nije moguće odobravanje budžetskih sredstava.

Najviše novca dodeljeno je OK „Mladi radnik“ – 17 miliona dinara, zatim Sportskom Savezu grada Požarevca nešto više od 13 miliona, FK „Mladi radnik 1926“ 13 miliona, Konjičkom društvu „Knez Mihailo“ 5,3 miliona, KK „Požarevac“ i ženskom fudbalskom klubu „Požarevac“ po pet miliona dinara.

Predlog liste za finansiranje godišnjih programa iz oblasti sporta možete pogledati OVDE.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top