Bojan Ilić o radu lokalnog parlamenta i važnim odlukama

Požarevac

Politika

Bojan Ilić o radu lokalnog parlamenta i važnim odlukama

Foto: EB

How Good Of A Friend Are You Really?

Tema današnje konferencije Gradskog odbora Srpske napredne stranke Požarevac bio je rad Skupštine grada i njenih radnih tela.

Bojan Ilić, član Gradskog odbora SNS Požarevac i predsednik Skupštine grada, podsetio je da je Požarevac u maju 2017.godine dobio elektronski paralament i to među prvim gradovima u Srbiji. Značaj elektronskog parlamenta se ogleda, navodi Ilić, u uštedi u štampanim materjalima , kao i u svim ostalim sektorima, kao što su gorivo i prekovremeni radni sati.
Elektronski parlament nije samo ušteda već i ubrzan rad Skupštine, koji podrazumeva slanje materijala na mejl odbornicima i medijima, a potom i sistem elektronskog glasanja. Svesni smo da dolazi do određenih poteškoća i da nikad nije sve onako kako zamislimo, ali trudimo se da to ispravimo. Imali smo problema kod elektronskog glasanja. U narednoj godini sistem će biti još bolji tako da će svi odbornici moći bez ikakvih problema da učestvuju u glasanju“, objasnio je Bojan Ilić.
Do sada je održano 30 sednica Skupštine grada na kojima je, po njegovim rečima, donet niz odluka kojima je omogućen razvnomeran razvoj grada i seoskih mesnih zajednica u kulturnom, socijalnom, privrednom i ekonomskom pogledu.
DECA ISPOD CRTE BIĆE UPISANA U PRIVATNE VRTIĆE
 
PONOSNE KARTICE ZA PONOSNE MAME TROJE I VIŠE DECE
 
GRAD IZDVOJIO SREDSTVA ZA IZGRADNJU I OPREMANJE ZGRADE NOVE BOLNICE
 
POŽAREVAC 2019.GODINE DOBIJA NOVU TRAFO-STANICU
 

Ilić je posebno istakao odluku o davanju na upravljanje i održavanje objekata javne namene iz oblasti vodosnabdevanja u naseljenim mestima Bradarac i Drmno JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac, kao i odluku o određivanju maksimalne spratnosti objekata u postupku ozakonjenja što je, po njegovim rečima, imalo za posledicu povećanje broja legalizovanih objekata.
Posebno je istakao i usvajanje Plana genaralne regulacije koji predstavlja usaglašavanje gradskih planova sa generalnim urbanističkim planom Požarevca, prostornim planom područja posebne namene kostolačkog ugljenog besena i regionalnog prostornog plana za područje Braničevskog i Podunavskog okruga.
Bojan Ilić je napomenuo da Skupština broji više od 30 radnih tela i saveta, a po njegovim rečima, najaktivniji su i postižu najbolje rezultate Savet za rodnu ravnopravnost, Savet za stara lica i Savet za socijalnu politiku.
Naknada za njihov trud je minimalna. Oni se ne bave materijalnim stvaima već su tu da svojim radom i angažovanjem pomognu da bi se neke stvari unapredile”, zaključio je Ilić.


 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top