Bolji uslovi za kostolačke srednjoškolce

Kostolac

Događaji

Bolji uslovi za kostolačke srednjoškolce

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Sredstvima grada Požarevca renovirana fiskulturna sala Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“ u Kostolcu. 

Bane Spasović, gradonačelnk Požarevca, Serdžo Krstanoski, predsednik Gradske opštine Kostolac,  i Goran Nestorović, direktor škole, pustili su salu u funkciju.

Grad Požarevac je obezbedio sredstva: za automatsku dojavu požara 2,33 miliona dinara, za panelna vrata u školskoj radionici 500 hiljada dinara i za pod u fiskulturnoj sali 2,38 miliona dinara.
 „Od 800 učenika, njih 60 je na stalnom boravku u domu učenika i oni imaju potrebe da im se obezbede kvalitetni i zdravi uslovi za život“, rekao je direktor škole.
Dosta toga je urađeno u kostolačkoj Tehničkoj školi, ulagao je i grad, ali po rečima gradonačelnika dosta toga su uradili sopstvenim sredstvima koja su uštedeli.
Kada imate direktore menadžere lako je obezbediti sredstva. Školama i institucijama koje pokazuju volju treba dati i više sredstava.Trebalo bi da obezbedimo sredstva za jednu vrednu investiciju kojom će se obezbediti energtska efikasnost objekta. U narednoj budžetskoj godini obezbedićemo sredstva da se uradi izolacija i tada bi oko 80 odsto objekta bilo rekonstruisano, ostali bi neki manji zahvati“, naveo je gradonačelnik.

Fiskulturna sala je rekonstruisana posle gotovo četrdesetak godina postojanja, a Spasović je naglasio da se to više ne sme desiti i da će se grad starati da obezbedi učenicima i profesorima u svim školama najbolje uslove za izvođenje nastave.

Grad je za kostolačku srednju školu izdvojio, osim 5 miliona za kapitalne investicije, i 13 miliona za tekuće održavanje.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top