bolnica-boluje-od-besparice

Požarevac

Info

Bolnica boluje od besparice

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Za završetak nove ustanove u Požarevcu potrebno još oko četiri miliona evra. Za realizaciju prve faze stigle samo pohvale, pišu „Novosti“.

Za završetak nove ustanove u Požarevcu potrebno još oko četiri miliona evra. Za realizaciju prve faze stigle samo pohvale, pišu „Novosti“.

 

 

Druga faza prenamene i opremanja zgrade nove bolnice u Požarevcu je odložena do daljeg jer nema novca za njenu realizaciju!

 

Reč je o trospratnom objektu u krugu Opšte bolnice, površine oko 9.000 kvadrata, u kojem je prva faza radova okončana u junu prošle godine, u sklopu prekograničnog projekta pod nazivom "Zdravlje bez granica" koji je, kroz IPA program saradnje Srbije i Rumunije, Evropska unija finansirala sa 2,17 miliona evra – podsećaju „Večernje novosti“.

 

Novi prostor je bio neophodan zato što se u Požarevcu leče žitelji čitavog Braničevskog okruga, u kojem postoji samo još jedna bolnica, u Petrovcu na Mlavi.

 

U prizemlje nove bolnice se  pre godinu i po, iz stare zgrade preselio poliklinički deo sa sedam hirurških, šest ginekološko-akušerskih i dve ortopedske ambulante, te hirurški sektor sa reanimacijom i opservacijom i laboratorija, dok je patologija zauzela prostor u suterenskom delu.

 

I, upravo za realizaciju prve faze pomenutog projekta, u kojoj je završeno i opremljeno oko 2.200 kvadrata, što je četvrtina celokupnog prostora, Opšta bolnica je dobila priznanja na nacionalnom i međunarodnom nivou. Ali sada nema novca za nastavak...

 

- Da bi zgrada bila kompletno završena, kroz program prekogranične saradnje smo kandidovali projekat formiranja regionalnog centra za onkološku hirurgiju u Požarevcu. Iako je naša ideja prihvaćena, rangirana je kao treća, pa će nastavak radova biti odložen sve dok sami ne nađemo način da obezbedimo neophodna sredstva - kaže direktor Opšte bolnice Danko Nikolić, precizirajući da je za drugu fazu radova, koji bi obuhvatili tri sprata za Urologiju, Hirurgiju i Intenzivnu negu, potrebno oko četiri miliona evra.

 

Posle prve faze radova na prenameni nove bolničke zgrade, koji su potrajali 18 meseci, pomoć u opremanju je pružilo i Ministarstvo zdravlja obezbedivši 35 miliona dinara za nabavku medicinske opreme – objavljuju „Novosti“.

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top