Bolnica Požarevac zahvalila se manastiru Tumane i ostalim donatorima

Požarevac

Društvo

Bolnica Požarevac zahvalila se manastiru Tumane i ostalim donatorima

Foto: OB Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Bratstvo Manastira Tumane doniralo je Opštoj bolnici Požarevac četiri dekontaminatora vazduha, kao pomoć u borbi protiv koronavirusa, saopštila je ova ustanova.

Reč je o aparatima koji 24 sata prečišćavaju vazduh u prostorijama u kojima je povišen rizik od kontaminacije virusima i mikroorganizmima. Dekontaminatori će biti postavljeni u Službi za infektivne bolesti, Prijemno – urgentnoj službi, Porodilištu i Operativnom bloku hirurgije. Cena jednog aparata iznosi oko 2 500 evra. 

Rukovodstvo Opšte bolnice Požarevac izražava veliku zahvalnost manastiru Tumane i  episkopu požarevačko-braničevskom Ignatiju  na podršci u ime svih zaposlenih i pacijenata.

Od kako je zavladala epidemija virusa korona, u našu bolnicu svakodnevno pristižu donacije zaštitne opreme – maski , vizira, rukavica, zaštitnih odela, dezinficijenata i drugi neophodnih stvari u borbi protiv kovida 19. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svima koji nam u ovim teškim trenucima pomažu da pacijentima pružimo najbolju moguću negu, a zdravstvenim radnicima maksimalnu zaštitu. Veliku zahvalnost dugujemo brojnim građanima, privrednicima, humanitarnim organizacijama, gradu Požarevcu, Ministarstvu zdravlja...  Kada dođu bolja vremena pronaći ćemo način da se svima lično zahvalimo i odužimo“, kaže dr Danko Nikolić, v.d.direktora Opšte bolnice Požarevac.

To Top