Bolnica u Požarevcu preduzima sve mere protiv širenja gripa

Požarevac

Zdravlje

Bolnica u Požarevcu preduzima sve mere protiv širenja gripa

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Na osnovu informacije Zavoda za javno zdravlje Požarevac o epidemiološkoj situaciji u Opštoj bolnici u Požarevcu, koja je 29. januara dostavljena Odseku za sanitarni nadzor Požarevac, sanitarni inspektor doneo je rešenje o zabrani poseta pacijentima na bolničkom lečenju. Ovu Zabranu je,dan ranije, uvela i sama bolnica.

>>OD UTORKA ZABRANJENE POSETE U POŽAREVAČKOJ BOLNICI<<

Sanitarni inspektor naložio je istim rešenjem i druge protivepidemijske mere dok traje opasnost od zarazne bolesti – gripa. Požarevačkoj bolnici nalaže se zdravstvena edukacija za obolela i druga lica iz njihove okoline o načinu zaštite od zarazne bolesti - pneumonije i akutnih respiratornih infekcija, zabrana dolaska na posao zaposlenim zdravstvenim radnicima koji imaju simptome gripa ili oboljenja sličnim gripu, a na svim odeljenjima treba pojačati mere zaštite lične higijene (pranje ruku nošenje maski).

Kako su vakcine protiv gripa prema važećem Pravilniku za zdravstvene radnike obavezne, radnike koji nisu vakcinisani protiv gripa uputiti na vakcinaciju, naložio je sanitarni inspektor i bolnici dao pet dana da obavesti o izvršenju mera.

Zavod za javno zdravlje Požarevac naveo je da je povećan broj obolelih od gripa i da se i dalje očekuje to povećanje .

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top