Bolnici istekao ugovor sa pogrebnim preduzećem, ko preuzima tela pokojnika?

Požarevac

Društvo

Bolnici istekao ugovor sa pogrebnim preduzećem, ko preuzima tela pokojnika?

Foto: arhiva, OBP

How Good Of A Friend Are You Really?

Ovih dana na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi kako se sanduk sa pokojnikom iz požarevačke Opšte bolnice preuzima kroz prozor.

Nakon objave snimka u pojedinim medijima uzburkala se i požarevačka javnost. Na sajtu bolnice objavljen je dopis poslat dr Zoranu Lončaru, ministru zdravlja, u kojem ga dr Danko Nikolić, v.d. direktora, obaveštava da je 1. jula istekao ugovor i aneks ugovora između Opšte bolnice i pogrebnog preduzeća Slavoljuba Stojkovića. U dopisu dalje stoji da je ova zdravstvena ustanova stavila u upotrebu „Hladnu sobu" u koju se smeštaju tela preminulih pacijenata.

„Napravljena je procedura o načinu rada i preuzimanja pokojnika sa kojom su upoznati svi zaposleni. Sklopljen je ugovor sa javnim komunalnim preduzećem  u Požarevcu o preuzimanju tela pokojnika, na mesec dana, koji u određenom vremenskom periodu ne budu peuzeti od strane porodice. Inače, prilikom obaveštavanja rodbine o smrti pacijenta, predočavamo mogućnosti da se izjasne koje će pogrebno preduzeće preuzeti telo pokojnika. Takođe, svi socijalni slučajevi će biti preuzimani od strane JKP „Komunalne službe Požarevac", napisano je u dopisu.

Zbog novonastale situacije bolnici je potrebna dodatna „radna snaga", te je upućen zahtev Ministarstvu zdravlja za prijem šest radnika sa srednjom stručnom spremom.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top