Borba protiv karcinoma jedan od glavnih izazova u zdravstvu

Požarevac

Zdravlje

Borba protiv karcinoma jedan od glavnih izazova u zdravstvu

Foto: Nevena Martinović

How Good Of A Friend Are You Really?

U požarevačkoj Opštoj bolnici održan je treći medicinski seminar u okvir Programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija.

Cilj seminara je rešavanje jednog od glavnih izazova u zdravstvu - borbe protiv karcinoma.

Predstavnici menadžmenta 12 bolnica regiona upoznali su se sa softverom za prepoznavanje govora u medicini, koji je potpuno integrisan sa bolničkim informacionim sistemom, i koji će povećati produktivnost medicinskog izveštavanja i do 70 odsto.

Reč je o „Global Speech" platformi koja pruža profesionalnu tehnologiju inteligentne interpretacije govora („iSi„) i omogućava izuzetnu preciznost u razumevanju prirodnog jezika. Primarna namene ovakve tehnologije je da ubrza i unapredi medicinsko izveštavanje, dok istovremeno nudi visoku fleksibilnost za prilagođavanje individualnim potrebama.

Platforma snima i beleži informacije iz ljudskog govora, iste automatski obrađuje, oblikuje i struktuira u medicinske nalaze. Produktivnost koju ova medicinska tehnologija donosi se najviše ogleda kroz povećanje produktivnosti odeljenja za transkripciju.

Pored „Global Speech" softvera, svih 12 bolnica regiona, koje su deo INTERREG IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, će biti međusobno povezane kroz platformu, što će lekarima dodatno biti od značaja jer će im omogućiti da razmenjuju snimke, informacije i iskustva u radu sa pacijentima, a sve kako bi izabrali najbolju terapijsku strategiju. Kako bi se obezbedila potpuna funkcionalnost implementacije ove medicinske inovacije, sve bolnice će dobiti odgovarajuće hardvere.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top