BRAĆA VUKAŠIN I MATEJA: Dva asa, dve desetke i dva kapitena

Požarevac

Zanimljivosti

BRAĆA VUKAŠIN I MATEJA: Dva asa, dve desetke i dva kapitena

Foto: Z.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Da je fudbal gen koji se nasleđuje potvrđuje priča požarevačke porodice Janković.

Rođena braća Vukašin i Mateja Janković, koji nastupaju za požarevački „Mladi radnik 1926“, nastavljaju koracima svog oca Bojana, koji je bivši fudbaler. Karijera u mlađim kategorijama vezuje ga za kostolački „Rudar“ i nastupe u omladinskom pogonu „Energetičara“, nakon čega je nastupao za fudbalske timovie iz Požarevca i okoline.

„Deca su ljubav prema fudbalu nasledila od mene, obojica su svoje prve fudbalske korake načinili u požarevačkoj školi fudbala „Pressing“. Sada su obojica fudbaleri „Mladog radnika 1926“, Mateja je omladinac, a Vukašin je pionir. Pošto je Mateja stariji, on je imao priliku da nastupa i za klubove u Beogradu“, kaže najstariji Janković.

Mateja je 2002. godište i učenik je Požarevačke gimnazije na prirodno-matematičkom smeru. Svoju fudbalsku karijeru počeo je u „Pressingu“, nakon čega se oprobao u „Čukaričkom“ i „Partizanu“  u Beogradu i „Zemunu“. Još prethodne sezone u Srpskoj ligi Zapad publika na Gradskom stadionu u Požarevcu je imala prilike da vidi mladog Jankovića u sastavu seniorskog tima „Mladog radnika 1926“.

Mateja Janković

Mateja još ovu sezonu ima pravo da nastupa za omladince, a paralelno igra i za omladince i prvotimce. Kroz omladinski pogon nosio je desetku na leđima, kapitensku traku na levoj ruci i bio lider svog tima i pravi kapiten. Trenutno najbolji strelac omladinaca „Mladog radnika 1926“ je upravo Mateja Janković.

Vukašin Janković

Vukašin je 2006. godište i još uvek je osnovac, pohađa Osnovnu školu „Kralj Aleksandar Prvi“ i odličan je učenik. Svoje prve fudbalske korake napravio je, kao i njegov brat u „Pressingu“, nakon čega je prešao u „Mladi radnik 1926“ za koji i sada nastupa. Vukašin je kapiten u selekciji pionira i nosilac desetke na leđima, a za koju godinu već može biti viđen u sastavu prvog tima „Mladog radnika 1926“.

„Obojica su odlični đaci, odlična deca i nalaze se u selekcijama Zapadne Srbije. I Mateja i Vukašin su se na fudbal upisali kada su napunili šest godina i verujem da će se dugo i uspešno baviti fudbalom, ali ni škola se ne sme zapostaviti“, zaključio je tata Bojan Janković.

To Top