bravo-za-kreativne-volontere

Požarevac

Događaji

Bravo za kreativne volontere

Foto: E.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Organizovan prijem za tvorce lampiona od reciklažnog materjala koji su privukli veliku pažnju javnosti na nedavnim LJKI.

Organizovan prijem za tvorce lampiona od reciklažnog materjala koji su privukli veliku pažnju javnosti na nedavnim LJKI.

 

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović i pomoćnica gradonačelnika za urbanizam Svetlana Milutinović priredli su prijem za volontere koji su pomogli u pravljenju privremene umetničke reciklažne instalacije povodom 53. Ljubičevskih konjičkih igara.

 

Dekoracija je bila zapravo svojevrsna umetnička instalacija koja je podsećala na kristalne lustere okačene iznad Tabačke čaršije, ali je takođe bila i poruka o značaju recikliranja, jer je bila napravljena od delova plastičnih flaša.

 

 

„ U pojedinim delovima našeg društva reč volonter se povezuje sa osobom koja ne obavlja važne i značajne poslove, ali ta definicija ne može biti dalja od istine. Imati priliku da dajete doprinos svom gradu i ujedno stičete novo iskustvo je neprocenjiva. Ponekada je taj doprinos manje vidljiv, ali u vašem slučaju, taj doprinos je iznad glava 20.000 ljudi sijao punim sjajem i kao takav slao svima poruku o značaju zaštite životne sredine“ - kazao je gradonačelnik Spasović.

 

 

„Nismo znali kako će kompletna dekoracija izgledati u prostoru sve do trenutka dok je nismo postavili, ali se na kraju isplatilo. Još jednom smo svi zajedno ukazali na značaj recikliranja i nadam se da je ovo tek početak “ kazala je Svetlana Milutinović, idejni tvorac komplenog projekta.

 

 

Učesnici sui dobili simpatične nagrade napravljene od istog materijala kao i lampioni, kao i karte za odbojkaški meč Mladi radnik - Crvena zvezda.

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top